Antena Meniu Search
x

Video Călătorie gratuită cu metroul dacă duci 5 deşeuri, dar reciclarea se face doar în două staţii: E mort din start. Trebuie organizate mai bine

Proiectul cartelă de metrou pentru sticle goale are succes printre bucureşteni. Sute de oameni vin în fiecare oră să obţină biletele gratuite. Călătorii au o singură nemulţumire: se desfăşoară doar în două staţii şi nu toată ziua.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 04.08.2021, 21:50

Vezi și

Bucureştenii îşi pot plăti călătoria cu metroul dacă aduc 5 deşeuri- pet, sticlă sau doză de aluminiu. Proiectul e pilot şi durează pănă pe 20 August. Campania pet=bilet se desfăşoară doar în două staţii şi doar în anumite intervale orare. La staţia Dimitrie Leonida, între 07:00 - 10:00, iar la Pipera, doar în intervalul 16:00 - 19:00. Campania nu a necesitat foarte mult efort logistic pentru că pentru acest program s-au folosit doar 3 tomberoane de plastic.

Cine stă în altă parte a Capitalei ar trebui să cumpere o cartelă de 6 lei pentru a se duce să recicleze.

''E clar, e mort din start. Trebuie să găsească altceva ca să stimuleze. Sunt ok să facem ceva, că aşa e civilizat şi normal, dar cred că trebuie organizate mai bine.'' 

''Am înţeles că aici la Pipera e după ora 16, iar cealaltă staţie e prea departe şi nu ştiu programul. Eu stau în Drumul Taberei.''

Pe acelaşi subiect

''Din păcate, eu nu lucrez în zonă. Sunt întâmplător. Dacă mai vin, o să particip la acţiune.'' 

''Problema lui e că e doar un început, un program scurt. După 20 august nu mai reciclăm?!''

Există, totuşi, o explicaţie pentru care proiectul se desfăşoară în acest fel.

Ina Alexe, dir. comercial firmă parteneră: Pentru a acoperi valoarea unui tichet de o călătorie Metrorex, este nevoie, în medie, de 38 de ambalaje. Am ales doar două staţii pentru a putea ca la sfârşitul acestei campanii să putem avea nişte cifre referitoare la dimensiunile costurilor şi care ar fi metodele prin care acest program poate fi eficientizat. 

Condiţii diferite în cazul în care proiectul ar fi implementat pe termen lung

Aşadar, dacă va fi implementat în toate cele 63 de staţii de metrou, s-ar putea ca oamenii să fie nevoiţi să aducă peste 30 de peturi, doze sau sticle pentru o călătorie.

Ana Racheleanu, reprez. ONG mediu: E important ca măsurile astea să fie unitare, nu acum un proiect, peste doi ani alt proiect, se schimbă şi nimeni nu mai înţelege nimic. Intenţia românilor e de a recicla, dar nu au condiţiile şi infrastructura necesară. 

Cu toate astea, interesul pentru acest program e destul de mare. În primele două zile, 700 de oameni au reciclat pentru un bilet de călătorie. Doar în acestă dimineaţă, în 3 ore s-au emis 800 de cartele de călătorie în campania pet egal bilet. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Călătorie gratuită cu metroul dacă duci 5 deşeuri, dar reciclarea se face doar în două staţii: E mort din start. Trebuie organizate mai bine