Antena Meniu Search
x

Camere cu termoviziune, montate la Primăria Braşov

În lupta cu Covid-19, Primăria Braşov şi-a luat măsuri sporite de protecţie. Atât pentru angajaţi, cât şi pentru cetăţeni. Aşa că oamenii care au treabă în clădirea instituţiei vor fi nevoiţi să treacă testul temperaturii.

de Redactia Observator

la 27.04.2020, 16:39

Vezi și

Mai exact, la intrarea în primărie au fost montate trei camere video dotate cu termoscaner. Cine are temperatura mai mare de 38 de grade va avea accesul interzis.

Camerele care măsoară temperatura în zona feţei sunt dotate cu tehnologia de recunoaştere facială şi pot identifica mai multe peroane simultan, indiferent dacă poartă sau nu mască.

Alex Grigorescu, director tehnic: Această tehnologie sau implementarea a fost făcută pentru prevenţie. Scopul este de a încerca o detecţie cât mai rapidă şi cât mai automată a persoanelor care au o temperatură corporală sau o temperatură în zona feţei mai ridicată decât valorile minime impuse de noi.

Astfel de camere cu termoscaner sunt folosite, în special, în aeroporturi. Însă în ultimpul timp s-au produs în masă, preţurile au scăzut şi au devenit mult mai accesibile.

Primar: Este bine şi ca prevenţie atât pentru personalul din Primărie, cât şi pentru publicul care utilizează aceste activităţi în această perioadă.

Primria Braşovului are în plan să monteze astfel de camere de termoviziune şi la alte instituţii ale statului care lucrează cu publicul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Camere cu termoviziune, montate la Primăria Braşov