Antena Meniu Search
x

Canicula, în culori

Canicula poate fi şi în culori. Îmbrăcămintea e foarte importantă atunci când afară e arşiţă. E un lucru cert că hainele deschise la culoare sunt mai răcoroase. Aşa cum cele negre cresc temeperatura cu cel puţin 20 de grade

Vezi și

Canicula poate fi şi în culori. Îmbrăcămintea e foarte importantă atunci când afară e arşiţă. E un lucru cert că hainele deschise la culoare sunt mai răcoroase. Aşa cum cele negre cresc temeperatura cu cel puțin 20 de grade

Reporterii Observator au făcut un experiment cu o cameră de termoviziune care arată exact temperatura corpului în funcţie de culori. 

În cazul bluzelor de culoare galbenă şi roz temperaturile resimţite sunt de 38 de grade. Dacă bluza este neagră, corpul simte o temperatură de peste 50 de grade. În cazul celei albe scade cu aproape 20 de grade.

Medicii avertizează! Îmbrăcămintea pe timp de caniculă este foarte importantă. Mai ales la copii şi bătrâni, care sunt mai sensibili.

Meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă pentru sudul ţării şi cod galben pentru alte 17 judeţe. În capitală au fost în jur de 37 de grade. Şi, chiar dacă cerul a fost parţial noros, disconfortul termic a fost extrem de accentuat.

Codul portocaliu va fi şi mâine. De vineri, însă, temperaturile scad, iar pe seară încep ploile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Canicula, în culori