Antena Meniu Search
x

Carantină impusă în oraşe şi sate din trei judeţe pentru cel puţin două săptămâni

Unde nu s-au respectat restricţiile, s-a ajuns în situaţia în care s-a impus carantina. Oraşe şi sate din trei judeţe s-au închis aşa.

de Redactia Observator

la 05.11.2020, 20:51

Vezi și
  • Trei oraşe din judeţul Sălaj s-au închis pentru cel puţin două săptămâni.
  • În Zalău, Cehu Silvaniei şi Jibou oamenii au fost avertizaţi prin mesaje Ro-Alert în toiul nopţii.

Autorităţile s-au trezit abia în ultimul ceas, când incidenţa era deja record. În unele zone oamenii nici nu ştiau că nu mai pot ieşi din case fără declaraţii pe proprie răspundere.

Trei oraşe din judeţul Sălaj s-au închis pentru cel puţin două săptămâni. În Zalău, Cehu Silvaniei şi Jibou oamenii au fost avertizaţi prin mesaje Ro-Alert în toiul nopţii.

Autorităţile locale au amânat luarea unor măsuri, până când rata de infectare a ajuns cea mai mare din ţară. În Zalău este de peste 9 la mia de locuitori.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Trebuia să nu ajungem la acest prag ca să nu impunem carantinarea, dacă mă întrebaţi pe mine.

În Timiş a fost haos, după ce opt localităţi au fost băgate în carantină de la 5 dimineaţa. Nici aici nu ştiau oamenii ce se întâmplă. În Moşniţa Nouă, şoferii au fost trimişi pe o rută ocolitoare.

Liliana Oneț, prefectul județului Timiș: Deplasarea nu se poate face decât în baza legitimaţiei de serviciu, a unei adeverinţe eliberate de angajator sau a unei declaraţii pe proprie răspundere. Aceleaşi acte se folosesc şi pentru circulaţia în interiorul acestor localităţi.

Printre localităţile carantinate din Timiş este şi Dumbrăviţa. Aici 106 oameni infectaţi. Oraşul Gherla din Cluj este şi el în carantină. Şi, cel mai probabil, vor urma şi altele.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Carantinarea localităţilor se decide la nivelul evoluţiei locale, de către comitele judeţene pentru situaţii de urgenţă, raportate la nivel naţional.

Deşi ne apropiem de 10.000 de cazuri pe zi, autorităţile spun că o carantină naţională este în continuare exclusă.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Carantină impusă în oraşe şi sate din trei judeţe pentru cel puţin două săptămâni