Video

Cardurile contactless pentru accesul la metrou, pus în vânzare. Director: Pot fi reîncărcate

De Andreea Milea.
Publicat: 27.12.2020, 21:23.
Actualizat: 27.12.2020, 21:27

Gata cu biletele demagnetizate de metrou! Metrorex introduce carduri contactless pentru călători. Primele sunt doar pentru abonamentele lunare ale elevilor şi studenţilor, dar până în primăvară vor fi disponibile pentru toţi pasagerii metroului bucureştean.

300 de mii de carduri au fost puse în vânzare în ajunul Crăciunului, doar în staţia de la Universitate. Mâine şi poimâine vor fi disponibile la Unirii 1 şi 2, iar din 30 decembrie se vor putea cumpăra şi din Gara de Nord 1.

Andreea Milea - reporter Observator: Noul card contactless va putea fi cumparat cu doar 4 lei si va putea fi incarcat cu un numar nelimitat de calatorii ori chiar cu un abonament. Trebuie doar sa il apropiem de acest terminal, iar usile se vor deschide, astfel ca ne putem continua calatoria.

Astfel, problemele cu vechile carduri ar urma să devină istorie.

Citește și:

Valentin Mitraşcă - director comercial Metrorex: Cardurile contactless vor putea fi reincarcate, ele oferind un mod de utilizare mult mai facil calatorilor, scurtand timpul de asteptare in fata portilor de acces, fiind utilizat similar cardurilor bancare contactless. Ele vor fi disponibile pentru tot publicul calator. Preturile raman aceleasi, care sunt stabilite prin contractul de servicii publice de transport cu metroul. Schimbam doar modalitatea de a facilita accesul la metrou.

Cardul va fi gratuit pentru elevii şi studenţii care au abonament.

Dacă înainte de pandemie, în fiecare lună 92.000 de persoane aveau un abonament activ la metrou, acum numărul lor a scăzut la jumătate.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.