Antena Meniu Search
x

Sute de kilograme de carne distruse, după dezastrul descoperit la târgul de Crăciun din Constanţa

Mâncăruri de Crăciun, distruse cu clor! S-a întâmplat la Constanţa, acolo unde inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descoperit ceaune întregi cu diferite preparate care erau un pericol uriaş pentru clienţi.

De Redactia Observator la 11.12.2019, 19:55
Vezi și

Mâncăruri de Crăciun, distruse cu clor! S-a întâmplat la Constanţa, acolo unde inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descoperit ceaune întregi cu diferite preparate care erau un pericol uriaş pentru clienţi. Fasolea, cârnaţii şi costiţele erau pregătite pe trotuar, în ligheane, iar data de expirare a produselor se schimba din pix.   

Ceafa afumată, jambonul, slănina, pastrama, cârnăciorii şi murăturile arată apetisant. În realitate sunt un pericol, spun inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care au descoperit că toate au fost pregătite pe trotuar, iar apoi acoperite cu saci menajeri. Ca să se asigure că nu vor fi vândute, inspectorii le-au stropit cu clor.      

Horia Constantinescu, şeful Protecţiei Consumatorilor Constanţa: Nu pot fi preparate şi depozitate mâncăruri pe trotuar. Cortul în care se gătea avea condiţii greu de imaginat, iar produsele erau expuse în bătaia vântului şi a prafului

În bucătăriile improvizate nu era respectată nicio normă de igienă.

Inspectorii au găsit şi un teanc de etichete pe care vânzătorul trecea orice termen de valabilitate din pix.

Mai mult, producătorii nu erau nici măcar producători.

Inspectorii au distrus 300 de kilograme de carne şi au dat amenzi de 18.000 de lei.

Trei comercianţi au fost nevoiţi să-şi întrerupă activitatea, după ce carnea a fost găsită în condiţii insalubre. Era depozitată în spatele căsuţelor.

Controale vor continua la toate târgurile de Crăciun din ţară.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Sute de kilograme de carne distruse, după dezastrul descoperit la târgul de Crăciun din Constanţa