Carnea de miel, mai scumpă cu până la 10 lei față de 2019
Peste o lună, românii încep să facă pregătirile pentru masa de Paşte. Şi cum ingredientul principal este mielul, crescătorii de oi au început deja trierea animalelor. Mieii graşi ajung pastramă, iar cei mai mici iau drumul pieţelor de animale.
- Carnea de miel este mai scumpă cu până la 10 lei.
- Şi mieii mici vor fi mai scumpi decât primăvara trecută.
Peste o lună, românii încep să facă pregătirile pentru masa de Paşte. Şi cum ingredientul principal este mielul, crescătorii de oi au început deja trierea animalelor. Mieii graşi ajung pastramă, iar cei mai mici iau drumul pieţelor de animale.
Dintre cei 600 de miei din staul, mai bine jumătate vor ajunge la abator, pentru că sunt mult prea mari pentru a fi vânduţi în piaţă. Crescătorii spun că puterea de cumpărarea a românilor este scăzută, aşa că doar mieii mici vor ajunge pe mesele românilor.
Însă chiar şi mieii mici vor fi mai scumpi decât primăvara trecută, cel puţin aşa susţin oierii, în acest moment.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Preţul mai mare se explică prin scumpirea furajelor. Cu toate acestea, crescătorii spun că vor ieşi în pierdere după ce vor vinde mieii de Paşte.
Cumpărătorii sunt şi ei pregătiţi sufleteşte pentru un Paşte mai scump decât cel trecut.
Dacă anul trecut, un kilogram de miel se vinde cu până la 25 de lei, anul acesta românii vor plăti chiar şi 30 de lei pentru un kilogram de carne.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰