Antena Meniu Search
x

Românii au prins gustul cartofilor dulci. Soiul s-a adaptat perfect la Dăbuleni

Românii au prins gustul cartofilor dulci, iar agricultorii pe cel al profitului. Tot mai mulţi investesc în soiuri exotice, care le aduc câştiguri frumoase. Cartoful dulce, cultivat pentru prima oară la Dăbuleni, în 2012, s-a adaptat perfect în sol românesc.

de Redactia Observator

la 29.05.2019, 21:56

Vezi și

Românii au prins gustul cartofilor dulci, iar agricultorii pe cel al profitului. Tot mai mulţi investesc în soiuri exotice, care le aduc câştiguri frumoase. Cartoful dulce, cultivat pentru prima oară la Dăbuleni, în 2012, s-a adaptat perfect în sol românesc. De atunci, o bună parte din recoltă ajunge în marile magazine, unde se vinde cu 10 lei kilogramul.

În 2012, staţiunea de cercetare de la Dăbuleni a cumpărat câţiva lăstari, iar prima producţie a fost neaşteptat de bună. Aşa se face că tot mai mulţi agricultori sunt interesaţi de soiul exotic.

Deşi provine din America Centrală şi iubeşte căldura şi umezeala, cartoful dulce s-a adaptat de minune în România. Mai ales în Oltenia, unde producţia a ajuns la 30 de tone pe hectar. Agricultorii de aici au făcut un profit de 20 de mii de euro în numai un an. Viu colorat şi intens aromat, cartoful dulce stârneşte curiozitatea tot mai multor români.

Se găteşte însă la fel de uşor şi se poate transforma în supe, tocăniţe, chipsuri sau chiar prăjituri.

Cartofii dulci conţin carbohidraţi sănătoşi, dar şi fi fibre, care ajută la pierderea în greutate. În ciuda numelui, sunt potriviţi şi în dietele diabeticilor, pentru că reduc pofta de dulce şi reglează cantitatea de zahăr din sânge.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii au prins gustul cartofilor dulci. Soiul s-a adaptat perfect la Dăbuleni