Castelul Bethlen din Bahnea, vechi de sute de ani, va fi transformat în hotel
Din ce în ce mai căutată de turişti, Transilvania se va îmbogăţi, în următorii ani, cu un nou obiectiv turistic. Castelul Bethlen va fi transormat în hotel. Atestat pentru prima dată în secolul al 16-lea, vechiul conac al Grofilor Bethlen este încă prezente în amintirile celor mai bătrâni localnici.
Din ce în ce mai căutată de turişti, Transilvania se va îmbogăţi, în următorii ani, cu un nou obiectiv turistic. Castelul Bethlen din Bahnea va fi transormat în hotel şi centru cultural. Atestat pentru prima dată în secolul al 16-lea, vechiul conac al Grofilor Bethlen şi luxul pe care îl afişa sunt încă prezente în amintirile celor mai bătrâni localnici.
Între Târgu Mureş şi Sibiu, într-o zonă descoperită, în ultimii ani, de din ce în ce mai mulţi turişti îndrăgostiţi de arhitectura săsească tradiţională, localitatea Bahnea are propria comoară.
Castelul Bethlen ar putea fi transformat în hotel
Castelul este o comoară care ar putea fi readusă la viaţă sub forma unui hotel şi centru cultural.
Astfel, Castelul Bethlen ar putea sa îşi recapete luxul de odinioară despre care îşi aduc aminte mai ales bătrânii din Bahnea.
Unul dintre localnici spune că, "la Crăciun, doamna contesă a dat cinste la copii câte un pachet, 2-3 nuci, două cubuleţe de zahăr şi un măr. Mare lucru o fost şi când ne-am confirmat la 14 ani. Ne-a dat o Biblie la fiecare când am ieşit din biserică".
Castelul a avut mai multe roluri de-a lungul timpului
Castelul Bethlen, o combinaţie fascinantă de stiluri arhitectonice, care îmbină în mod unic stilurile renascentist, baroc, romantic şi gotic, nu a fost tratat de-a lungul timpului cu respectul pe care îl merită o clădire de o asemenea valoare istorică.
Perioada comunistă şi-a pus puternic amprenta asupra conacului luxos de la sfârşit de secol 19.
Castelul a fost donat Eparhiei Reformale în 2010
Zidurile înalte de 7 m ale ansamblului iniţial au fost dărâmate, iar pietrele folosite la construcţii fără valoare.
Castelul a fost donat Eparhiei Reformate din Ardeal de moştenitoarea familiei Bethlen care nu a avut urmaşi şi s-a stins în anul 2010.
Familia vechilor grofi a emigrat în Marea Britanie şi Argentina, iar bătrânul conte nu a vrut să vină niciodată să vadă cum a fost distrusă casa lui.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰