Cât costă branşarea la curent în 2023. Cum se face racordarea la reţeaua electrică
Mulţi români care îşi ridică o casă nouă sau care se pregătesc să se mute într-un apartament nefinalizat ajung în situaţia de a-şi face calcule în legătură cu racordarea la reţeaua electrică şi se întreabă cât costă branşarea la curent.
- Branşarea la curent electric poate costa cel puţin 1.000 de euro.
Cifrele arată că din ce în ce mai mulţi români caută să se mute în casă nouă, inclusiv că vorbim despre o casă proaspăt ridicată sau un apartament nou. Din păcate, însă, mulţi se văd în situaţia de a nu avea toate condiţiile dorite încă din start şi ajung să fie obligaţi să alerge inclusiv pentru racordarea la reţeaua electrică.
Iar branşarea la curent reprezintă o cheltuială în plus, cheltuială destul de greu de digerat, mai ales în condiţiile în care se poate ajunge la cifre cu adevărat uriaşe.
Cât costă branşarea la reţeaua de curent electric în 2023
Conform specialiştilor, costul pentru a te branşa la reţeaua de curent electric diferă în funcţie de mai mulţi factori. Cei mai importanţi factori sunt tipul de branşament şi distanţa de la reţeaua distribuitorului la contorul electric.
Concret, vorbim de costuri ce pornesc de la cel puţin 1.000 de euro în sus şi pot ajunge chiar la câteva mii de euro, mai ales dacă zona în care se doreşte branşarea este una mai izolată.
Ce trebuie să faci pentru racordarea la reţeaua electrică
De cele mai multe ori, racordarea la reţeaua electrică se face prin întocmirea unei solicitări adresate distribuitorului. Solicitarea respectivă ar urma să fie însoţită de mai multe documente.
Ne gândim aici în primul rând la actul de identitate al solicitantului şi la actul de proprietate sau alt document care să arate dreptul de folosinţă asupra spaţiului respectiv, dar mai sunt necesare şi alte documente precum o declaraţie pe propria răspundere că în spaţiul respectiv se desfăşoară doar activităţi casnice.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰