Antena Meniu Search
x

Câte calorii are un kilogram de grăsime. Ce număr de calorii să arzi ca să slăbeşti un kilogram

Una din marile probleme cu care se confruntă românii în ultimii ani este reprezentată de kilogramele acumulate în exces şi disperarea de a scăpa de acestea, eventual într-un timp cât mai scurt.

de Redactia Observator

la 04.06.2024 , 08:50

O persoană are nevoie de mai mult timp pentru a "scăpa" de un kilogram de grăsime efectivă
O persoană are nevoie de mai mult timp pentru a "scăpa" de un kilogram de grăsime efectivă - Profimedia (imagine ilustrativă)

Ultimele cifre date publicităţii de specialiştii în domeniu arată că peste 60% dintre români sunt supraponderali, iar o mare parte dintre aceştia pot fi trecuţi fără probleme la categoria obezi.

S-a ajuns la o asemenea situaţie din cauza stilului de alimentaţie nepotrivit, a sedentarismului şi aşa mai departe. Iar posibilitatea de a scăpa rapid de un kilogram de grăsime efectivă nu prea există.

Un kilogram de grăsime are 7.700 de calorii

Articolul continuă după reclamă

Studiile efectuate de-a lungul timpului au scos la iveală că un kilogram de grăsime are în jur de 7.700 de calorii, astfel că pentru a scăpa efectiv de kilogramul respectiv de grăsime avem nevoie de mai mult timp.

Pe acelaşi subiect

Totuşi, specialiştii ne atrag atenţia că dacă găsim energia necesară pentru a scăpa de kilogramele de grăsime, acest lucru ne-ar avantaja enorm pe termen lung, putând vorbi despre o viaţă mai lungă şi de care să ne bucurăm mai mult.

De ce nu poţi să slăbeşti un kilogram de grăsime într-o zi 

Cum spuneam, un kilogram de grăsime înseamnă în jur de 7.700 de calorii, iar în mod normal un bărbat consumă, într-o zi, 2.000 de calorii, iar o femeie consumă, într-o zi, 1.500 de calorii. Dacă luăm în calcul doar aceste aspecte, ar însemna că un bărbat sau o femeie ar trebui să nu mănânce nimic timp de circa patru zile pentru a scăpa de caloriile echivalente unui kilogram de grăsime, lucru nerecomandat pentru că ar însemna ca persoana respectivă să-şi pună sănătatea în pericol.

Pe de altă parte, o persoană poate slăbi prin efectuarea de activităţi fizice. Şi cum activitatea fizică nu merge efectuată pe stomacul gol, ne îndreptăm atenţia către ideea de deficit caloric. Concret, asta înseamnă să facem suficient sport încât să eliminăm cel puţin 7.700 de calorii peste consumul dintr-o zi normală, lucru aproape imposibil.

Câte calorii arzi prin activităţi fizice - alergare sau mers pe jos 

Orientativ, o persoană care aleargă timp de o oră elimină în jur de 600-800 de calorii, în timp ce o persoană care înoată timp de o oră sau merge pe bicicletă timp de o oră arde în jur de 400-600 de calorii.

Asta înseamnă că o persoană care reuşeşte să consume doar 1.500-2.000 de calorii pe zi ar trebui să alerge în jur de 10-13 ore pentru a elimina un kilogram de grăsime sau ar trebui să înoate ori să meargă pe bicicletă timp de 16-19 ore pentru a eliminat un kilogram de grăsime efectivă.

Cum să arzi mai multe calorii într-o zi obişnuită

Specialiştii susţin că există soluţii pentru a "scăpa" de mai multe calorii într-o zi obişnuită. Se recomandă în primul rând alternarea activităţilor fizice de aşa natură încât să obţinem un spor în ceea ce priveşte arderea de calorii.

Vorbim aici despre posibilitatea de a combina mersul sau alergatul cu mersul pe bicicletă. De asemenea, putem vorbi despre alergare cu intervale de sprint, despre antrenamente cu greutăţi diferite, despre săritul corzii sau despre efectuarea de antrenamente cu intervale de mare intensitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri sociale » Câte calorii are un kilogram de grăsime. Ce număr de calorii să arzi ca să slăbeşti un kilogram