Antena Meniu Search
x

Câteva lucruri mai puţin cunoscute despre PEPENELE verde!

Este sezonul lui, are o savoare unică şi e bun în orice moment al zilei! Iată câteva dintre beneficiile pe care le are pepenele verde asupra organismului

Este sezonul lui, are o savoare unică şi e bun în orice moment al zilei! Iată câteva dintre beneficiile pe care le are pepenele verde asupra organismului

1. Are doar 46 de calorii la 250 de grame şi asigură 20% din doză zilnică recomandată de vitamina C şi 17% din doză de vitamina A.

2. Deliciosul şi zemosul pepene verde conţine unii dintre cei mai puternici antioxidanţi din natură. Este o sursă excelentă de antioxidanţi carotenoizi, licopen. Aceşti antioxidanţi puternici călătoresc prin corp neutralizând radicalii liberi.

3. Sucul de pepene verde combate febră musculară: Băut înainte, dar şi după antrenamentele istovitoare are un efect revigorant. Mai exact, sportivii care au consumat 450 de grame de suc înainte de un program de activitate fizică intensă au avut mai puţine crampe musculare şi un ritm cardiac mai scăzut pe parcursul zilei. Experţii au explicat fenomentul prin faptul că pepenele verde conţine o substanţă denumită citrulină, care îmbunătăţeşte circulaţia arterială şi scade tensiunea arterială.

4. Pepenele verde este plin cu “apă vie”: Este cel mai bun aliat pe timp de vară, deoarece conţine 91,5% apă bilologică, cunoscută şi cu denumirea de “apă vie”. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Nutriţie, deshidratarea, chiar şi în forme uşoare, cauzează dureri de cap, probleme de concentrare, oboseală şi nervozitate. Tocmai de aceea, pepenele verde trebuie inclus în dieta zilnică în această perioadă.

5. Reprezintă o sursă generoasă de fibre care susţine digestia şi promovează sănătatea gastro-intestinală. De asemenea, el conţine potasiu din abundenţă, un mineral cu rol esenţial în reglarea tensiunii arteriale. Iată alte cinci lucruri interesante şi mai puţin cunoscute despre acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri sociale » Câteva lucruri mai puţin cunoscute despre PEPENELE verde!