Antena Meniu Search
x

Video Cazul bărbatului din Gorj mort după vaccinarea cu AstraZeneca. Coleg: "Când l-am văzut efectiv m-a şocat, nu mai avea niciun semn vital"

Un bărbat de 47 de ani din Gorj a murit la o zi după ce a fost vaccinat cu serul AstraZeneca dintr-un lot cu probleme. Abia după ce au apărut în Italia suspiciuni de deces în legătură cu acest lot s-a luat şi la noi decizia de a suspenda vaccinarea cu dozele rămase. Peste 77.000 de români s-au imunizat cu vaccinul din lotul suspect şi aproape 900 au raportat efecte adverse. Însa încrederea oamenilor s-a prăbuşit.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 12.03.2021, 19:40

Vezi și
  • În doar câteva ore, mii de români au refuzat să le mai fie administrat vaccinul AstraZeneca

"Mi-a zis că e bine, că şi-a facut căldura şi că stă la televizor. Asta mi-a spus...", povestește mama bărbatului, îndurerată. Au fost ultimele cuvinte pe care le-a auzit de la fiul ei. Bărbatul s-a vaccinat cu o doză din lotul cu probleme pe 28 februarie. A doua zi după vaccinare, bărbatul s-a dus la serviciu. 

Mircea Eleodor Chimerel, coleg: Am auzit strigând că a leşinat Ionelaş şi că a căzut. Când l-am văzut efectiv m-a şocat, pentru că am văzut că nu mai avea niciun semn vital.

Ambulanţa a ajuns imediat. Medicii l-au transportat la spital. Câteva ore mai târziu, a murit. 

Narcis Stoian, director DSP Gorj: Nu s-a făcut o relaţie de cauzalitate între deces şi vaccinul persoanei respective. A fost un infarct miocardic întins.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul din Gorj, decedat după vaccinare, avea o stare bună de sănătate

Coordonatorul centrului spune că bărbatul era în starea bună. După vaccin, n-a apărut nicio reacţie adversă. 

Teodor Daniel Dincă medic centru vaccinare: Nu prezenta absolut niciun fel de simptom.

Abia astăzi, după 12 zile de la deces, poliţia a mers la centrul de vaccinare şi la spital şi a cerut documente medicale. În urmă au rămas multe întrebări şi multă durere. 

"Asta e. Mi l-a luat Dumnezeu, mi l-a luat", spune mama bărbatului decedat.

77.049 de români s-au vaccinat cu doze din lotul cu probleme. 861 au raportat reacţii adverse. O femeie care s-a vaccinat luna trecută cu o doză din acest lot spune că s-a simţit atât de rău încât a stat internată șase zile. "Mi-a fost senzație de rău, de leșin, dureri articulare. De parcă mă durea în dosul capului", povestește ea.

Printre cei cărora le-a fost administrat vaccin din lotul-problemă este şi Emil Boc.

Emil Boc, primar Cluj-Napoca: Dureri musculare, o stare de prefebrilitate, o durere la locul unde s-a administrat vaccinul. Atât a fost tot. Mă voi duce să fac rapelul, potrivit prevederilor legale.

Autoritățile au carantinat dozele din lotul AstraZeneca ABV2856

81.600 de doze din lotul ABV2856 au ajuns la începutul lunii februarie în România. După ce în Italia doi bărbaţi au murit la câteva zile de la imunizare, autorităţile s-au întâlnit de urgenţă şi au decis să suspende imunizarea cu dozele din acest lot. 

4,257 de doze din lotul cu probleme erau aseară în centre de vaccinare din 11 judeţe. Autorităţile au decis să le carantineze, practic, le-au înlocuit pe toate cu flacoane din alte loturi AstraZeneca.

Ștefan Dascălu, cercetător Universitatea Oxford: Decizia mi se pare pripită şi mai mult politică decât fundamentată pe o bază ştiinţifică adecvată.

Scepticism cu privire la serul AstraZeneca-Oxford

Chiar şi aşa, românii refuză pe capete vaccinarea cu AstraZeneca. Iar explicaţiile oficiale pentru lotul care dă reacţii adverse extreme sunt destul de vagi. 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: Singura explicaţie ar putea fi legată de îndeplinirea criteriilor de calitate pentru acel lot, însă orice lot trece prin proceduri clare de verificare a îndeplinirii criteriilor de calitate.

Florin Cîțu, premierul României: În România de un an de zile există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști.

Mai bine de 10.000 de români au renunţat de aseară şi până la această oră la programare pentru vaccinarea cu AstraZeneca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cazul bărbatului din Gorj mort după vaccinarea cu AstraZeneca. Coleg: "Când l-am văzut efectiv m-a şocat, nu mai avea niciun semn vital"