Antena Meniu Search
x

Caz controvesat la Cluj! O mamă îi acuză pe medici că au cerut 3000 de euro pentru a-l opera pe Remus, care cântărește 200 de kilograme

Cazul lui Remus stârneşte multă revoltă. Are 24 de ani şi 200 de kilograme. Suferă de obezitate morbidă, o boală care ucide încet, dacă nu este tratată.

Vezi și

Cazul lui Remus stârneşte multă revoltă. Are 24 de ani şi 200 de kilograme. Suferă de obezitate morbidă, o boală care ucide încet, dacă nu este tratată.

La spitalul din Cluj, unde a fost internat, un medic i-ar fi spus mamei că trebuie să plătească 3.000 de euro pentru o operaţie de micşorare a stomacului, dacă vrea să-şi salveze băiatul.  Doar că, în astfel de cazuri, intervenţia este gratuită. Însă, mama nu avea de unde să ştie. Confruntaţi, medicii neagă că au pus preţ pe viaţa tânărului.

Remus cântăreşte 200 de kilograme, o greutate care îl poate ucide. Doar o operaţie de micşorare a stomacului l-ar ajuta să se întoarcă la o viaţă normală.

"Mi-a spus că 3.000 de euro. Domnul doctor, eu n-am avut 3000 de euro în mână de cand sunt!", povestește Violeta Covaci, mama tânărului.

Şi medicul ce a zis?

"A zis că aia e treaba mea ce fac. Fără 3000 de euro nu se poate opera copilul!", a adăugat femeia.

În replică, Monica Costin, director de îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Cluj, a declarat: "Pot să vă spun că spitalul nu are un astfel de tarif, noi nici nu tarifam operaţia de sleeve gastric".

Mama susţine că nu a primit aceste informaţii în spital. Şi nici de la medicul de familie. Până acum trei ani, Remus era un tânăr normal. Din motive încă neinvestigate de doctori a devenit obez. Nu poate merge fără ajutor, are probleme respiratorii şi o uşoară paralizie.

Violeta şi Remus locuiesc într-un bloc de oameni săraci, la marginea Clujului. Acolo nu a ajuns asfaltul. Şi niciodată medicul.

Medicii spun că o operaţie de micşorare a stomacului este cel mai sigur tratament pentru obezitatea morbidă. În cel mult un an, pacienţii pierd mai mult de jumătate din kilogramele pe care le au peste greutatea normală.

"Trebuia sa faca niste pasi pana la momentul acesta, medicul de familie trebuia să-l trimită la un medic nutrioționist, trebuia să inceapă un regim .i un consult la endocrionologie", a precizat Monica Costin.

Asociația Pacienților a avut următoarea reacție: "O comisie medicală decide dacă pentru un pacient cu boala lui Remus intervenţia de micşorare a stomacului este vitală. E obligatoriu ca pacientul să fie evaluat înainte de un diabetolog şi de un endocrinolog. Remus are nevoie de ajutor ca să poată parcurge toţi aceşti paşi. În lume, obezitatea este boala care ucide anual mai mulţi oameni decât toate epidemiile. Iar România ocupă deja locul trei în Europa la numărul de copii şi tineri obezi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Caz controvesat la Cluj! O mamă îi acuză pe medici că au cerut 3000 de euro pentru a-l opera pe Remus, care cântărește 200 de kilograme