Antena Meniu Search
x

Picioare mici vs. picioare mari. Care este cea mai cumpărată mărime de încălţăminte, în România

Dacă prinţul din poveşti ar fi în căutarea Cenuşăresei, atunci ar trebui să meargă la Arad, Cluj-Napoca, Galaţi sau Constanţa. Potrivit unui studiu, acestea sunt oraşele în care femeile au cele mai mici tălpi, în timp ce la polul opus se află doamnele din Buzău.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 05.10.2020, 11:16

Vezi și
  • Mărimea medie pe ţară este 38 pentru femei şi 42 pentru bărbaţi.
  • Găsirea perechii potrivite de încălţăminte poate fi o adevărată provocare.

Statisticile arată că în Galaţi, Arad, Cluj-Napoca sau Constanţa, femeile cumpără cel mai des încălţări de mărimea 36, sub media pe ţară. La polul opus, se află doamnele şi domnişoarele din Buzău, care achiziţionează mărimea 39. Ioana este una dintre cenuşăresele din Galaţi. Are mărimea 36 la picior şi se mândreşte cu asta. Ba mai mult, spune ea, are şi multe avantaje.

Ioana: De multe ori sunt reduceri la cea mai mică mărime şi cea mai mare şi de foarte multe ori mi-am luat încălţăminte de la reduceri, ori în magazine, ori de pe site-uri.

De cele mai multe ori însă găsirea perechii potrivite de încălţăminte poate fi o adevărată provocare.

Vânzătoare: Nu tinem cont de marimi. Noi doar aducem. Vin in serii de la 36 la 40. Modelul, fabrica, ce se poarta, ce e in trend acum. Asta e tot ce conteaza.

În ce priveşte bărbaţii, domnii din Arad trăiesc pe picior mare. Majoritatea poartă mărimea 46, în timp ce în Botoşani şi Oradea, mărimea medie este 40.

Szaszu Roberto - administrator magazin: Bărbaţii încep, vorbesc de pantofi eleganţi, de la mărimea 37 până la mărimea 43.

Când vine vorba de culori, atât femeile, cât şi bărbaţii mizează pe clasicele negru şi alb. Cea mai cumpărată mărime de încălţăminte, în România, este 38 pentru femei şi 42 pentru bărbaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Picioare mici vs. picioare mari. Care este cea mai cumpărată mărime de încălţăminte, în România