Antena Meniu Search
x

Ceaiul e mai bun ca apa. Primul in top, cel verde

Rand pe rand, miturile in care am crezut ani de zile se destrama! Mai nou, teoria potrivit careia doi litri de apa bauti in fiecare zi ne garanteaza sanatatea pare sa scartaie

Vezi și

Atunci cand Bucurestiul se numea Micul Paris, invitatia la ceai facea parte din obiceiurile zilnice ale fiecarei familii. Timpul a trecut si in anii ‘90 nu exista mic dejun fara o cana sanatoasa de ceai. Astazi, am ajuns sa bem ceaiul doar atunci cand avem probleme de sanatate. Nimic mai gresit, spun specialistii in nutritie.

Infuzia de ceai verde sau tisame din infuzii obtinute din plante alimentare, medicinale au capacitatea de a scadea drastic tensiunea superficiala a apei, astfel aducand-o cat mai aproape de tensiunea superficiala a fluidelor biologice, sangele, limfa.

Pe intelesul tuturor, plantele infuzate au un efect hidratant mai bun pentru ca ajuta moleculele din apa sa fie absorbite mai usor de fiecare celula din sange si sa ramana pentru mai mult timp in organism.

Ceaiul verde este una dintre cele mai sanatoase bauturi din lume. Urmatorul pe lista este ceaiul negru. Ceaiul turcesc este cel mai vandut ceai la noi pentru ca ajuta la digestie, la eliminarea toxinelor din organism si inlocuieste cafeaua.

Specialistii spun ca cine bea ceai are garantia hidratarii. Cu apa simpla este mai complicat. Poti bea si doi litri pe zi fara sa te hidratezi, daca nu stii sa respecti o regula simpla inainte sa o inghiti.

Tot ceaiul ajuta si in eficienta dietelor atunci cand este baut fara lapte si zahar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ceaiul e mai bun ca apa. Primul in top, cel verde