Antena Meniu Search
x

Video Bărbatul, care şi-a răpit bebelușul de 10 luni și a amenințat că îl ucide, a fost reţinut alături de un complice

Bărbatul din judeţul Galaţi care şi-a răpit propriul copil, în vârstă de 10 luni, dintr-un imobil din Bârlad, judeţul Vaslui, unde bebeluşul se afla cu mama, a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore, împreună cu un alt bărbat, de 54 de ani, suspectat că i-a fost complice. Cei doi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

De Adrian Obreja la 18.03.2021, 10:48
Vezi și

Update: Poliţia Judeţeană Vaslui a anunţat, joi, că doi bărbaţi din comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, în vârstă de 31, respectiv 54 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în cazul răpirii bebeluşului de 10 luni.

Bărbatul de 31 de ani este cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare şi violenţă în familie, iar cel de 54 de ani este cercetat pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal. În cursul zilei de joi, bărbaţii vor fi prezentaţi Judecătoriei Bârlad cu propunerea luării măsurii arestării preventive.

Bărbatul de 31 de ani este cercetat de poliţişti, după ce şi-a răpit propriul copil dintr-un imobil din Bârlad, judeţul Vaslui, unde bebeluşul de 10 luni se afla cu mama. A fost emisă alertă de ”Răpire copil”, iar la soluţionarea cazului au lucrat poliţişti din mai multe judeţe. Bărbatul şi copilul au fost găsiţi în Galaţi.

Ştire iniţială: A fost alertă în mai multe judeţe, ieri, după ce un bărbat şi-a răpit bebeluşul de 10 luni, care se afla în îngrijirea mamei. Bărbatul a ameninţat-o că va ucide copilul dacă face plângere. Aşa că misiunea de salvare a fost una contra-cronometru, dar în care cuvântul de ordine a fost discreţia.

Chiar mama copilului este cea care a sunat la 112 și  anunțat faptul că tatăl băiatului l-a luat dintr-un imobil din Bârlad, l-a băgat într-o mașină și a plecat spre județul Galați, acolo unde are și domiciliul în localitatea Ghidiceni.

Astfel, polițiștii din mai multe județe au fost alertați, din Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, iar după câteva ore de căutări, bărbatul a fost găsit într-un imobil din localitatea Ghidigeni. 

Acum este reținut și i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate, iar bebelușul a fost luat de un echipaj medical pentru investigații și acordarea îngrijirilor necesare. 

Ce spun polițiștii

"Astăzi, 17 martie, în jurul orei 11.22, a fost sesizată răpirea unui minor, de 10 luni, din municipiul Bârlad, județul Vaslui.

Din cercetări a reieșit că minorul ar fi fost luat cu forța, de tatăl său, de 31 de ani, în timp ce se afla cu mama sa, la un imobil din Bârlad, fiind introdus într-un autoturism, cu care bărbatul s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută.

A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

În activitățile operative au fost angrenați polițiști ai Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Vaslui, Băcau, Iași, Neamț, Vrancea și Galați.

La fața locului, în imobilul respectiv au intrat șeful operațiunii, respectiv inspectorul șef al I.P.J. Galați, șeful de Postului de Poliție, negociatorul din cadrul S.I.A.S.- I.G.P.R. și reprezentanta Primăriei Ghidiceni (Protecția Copilului).

În urma verificărilor și a activităților specifice efectuate de polițiști, bărbatul a fost depistat în județul Galați, fiind condus la sediul Poliției, pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale.

Copilul a fost preluat de un echipaj medical, în vederea examinării și acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Cercetările continuă", a anunțat Poliția Română.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Bărbatul, care şi-a răpit bebelușul de 10 luni și a amenințat că îl ucide, a fost reţinut alături de un complice

Breaking News

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul