Antena Meniu Search
x

Cetatea Câlnic, o bijuterie arhitecturală pentru turiştii care îi calcă pragul

Dacă sunteţi în căutare de comori arhitecturale româneşti, o minunăţie a Transilvaniei cu o istorie impresionantă este Cetatea Câlnic. Aflată în Patrimoniul UNESCO, acesta se află într-o stare de conservare foarte bună.

de Redactia Observator

la 29.07.2019, 17:32

Vezi și

Dacă sunteţi în căutare de comori arhitecturale româneşti, o minunăţie a Transilvaniei cu o istorie impresionantă este Cetatea Câlnic. Aflată în Patrimoniul UNESCO, acesta se află într-o stare de conservare foarte bună. Mai ales că a fost restaurată în ultimii ani, după care a fost inclusă în circuitul turistic.

La 30 de kilometri de Alba Iulia se află localitatea săsească Câlnic cu străzi înguste, case cu ferestre şi porţi înalte, care te duc înapoi în timp cu câteva secole.

În acest loc idilic, înconjurată de păduri şi dealuri, se ridică măreaţă o cetate fortificată. Cum intri pe porţile din lemn sculptat dai de o grădină cu trandafiri, fântâni şi labirinturi din piatră.

Ridicată în secolul al 13-lea, fortificaţia este una dintre minunăţiile judeţului Alba. Turiştii din toate colţurile lumii vin să admire bijuteria arhitecturală.

Cetatea a fost ridicată de către coloniştii germani ca reşedinţă nobiliară, însă două secole mai târziu a trecut în proprietatea sătenilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cetatea găzduieşte un muzeu cu colecţii de artă medievală şi populară, unde se găsesc obiecte de mobilier, costume ţărăneşti, icoane şi sculpturi.

Biserica evanghelică şi casa parohială a acesteia completează valoarea unei vizite la Cetate. Biletul de intrare este 10 lei. Porţile cetăţii sunt deschise între orele 9 şi 20.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cetatea Câlnic, o bijuterie arhitecturală pentru turiştii care îi calcă pragul