Antena Meniu Search
x

Ciclonul din Marea Neagră, care afectează tot sud-estul Europei, face ravagii și în România

Cea mai ploioasă vară din ultimii opt ani nu ne dă pace. După ce o fetiţă din Vâlcea a fost luată de ape şi a pierit, doi turişti surprinşi de viitură au rămas blocaţi pe munte în Hunedoara. Sunt pericole şi pe calea ferată, unde un pod din Prahova, care leagă Capitala de Vestul ţării, e în pericol să se prăbuşească.

Vezi și

Cea mai ploioasă vară din ultimii opt ani nu ne dă pace. După ce o fetiţă din Vâlcea a fost luată de ape şi a pierit, doi turişti surprinşi de viitură au rămas blocaţi pe munte în Hunedoara. Sunt pericole şi pe calea ferată, unde un pod din Prahova, care leagă Capitala de Vestul ţării, e în pericol să se prăbuşească. Circulaţia feroviară ar putea fi întreruptă dacă situaţia se va agrava. Iar meteorologii spun că va ploua şi în zilele următoare.

Cu o forţă uluitoare, puhoaiele mătură tot în calea lor. În zonele de munte, apele scurse de pe versanţi au umflat pâraiele după doar jumătate de oră de ploi torenţiale.

În Vâlcea viitura a smuls o fată de 11 ani chiar din braţele unchiului său. Bărbatul a fost găsit viu, după 12 ore de căutări, într-o pădure aflată la doi kilometri distanţă. Fetiţa, însă, nu a supravieţuit.

În Hunedoara doi turişti maghiari au fost la un pas de tragedie pe Cheile Crivadiei. Surprinşi de viitură, oamenii s-au refugiat pe o stâncă, de unde au fost recuperaţi la timp de salvamontişti.

Din cauza ploilor torenţiale din ultima perioadă, pe râul Prahova, se pot repeta oricând scenele care exact în urmă cu o lună şocau întreaga ţară.

După ce podul de cale ferată din localitatea Budila s-a prăbuşit în Râul Târlung din cauza unei viituri, acum cel din zona satului Bobolia e în pericol. Pe acesta trec zilnic aproape 30 zeci de trenuri care circulă pe ruta Ploieşti Vest - Braşov.

Sucursala Regională Căi Ferate Bucureşti va executa, în prima etapă, lucrări de intervenţie în regim de urgenţă urmând ca în etapa a II-a să fie executate şi lucrările definitive de punere în siguranţă a acestui obiectiv.

Şi în Neamţ plouă de mai bine de două zile. Comuna Poiana Teiului este cea mai afectată.

Puhoaiele venite de pe versanţi au distrus zeci de case şi au provocat alunecari de teren în mai multe zone din bazinul Bistriţei şi Ozanei.

Responsabil pentru vremea rea din ultimele zile este un ciclon din Marea Neagră, care afectează tot sud-estul Europei. Meteorologii spun că va continua să plouă până mâine inclusiv şi au emis un cod gaben valabil pentru 17 judeţe din sud-vestul, centrul si nord-estul ţării. Nu vom scăpa însă de ploi nici spre sfârşitul săptămânii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ciclonul din Marea Neagră, care afectează tot sud-estul Europei, face ravagii și în România