Cum ne jupoaie băncile din comisioane ascunse!
Băncile îşi întâmpină clienţii în noul an cu aceleaşi comisioane ca în 2013. Adică mari. Cei care scot bani de la bancomat sunt cei mai afectaţi.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Într-un an ei lasă băncii sute de lei fără ca măcar să ştie că instituţia financiară îi "ciupeşte" la cont de fiecare dată când introduc cardul în ATM.
Românii plătesc cele mai piperate comisioane din Europa când vine vorba de retras bani de la bancomat. De exemplu, pentru 50 de lei scoşi din aparat ei lasă băncii 4,5 lei, adică aproape 10%!
Băncile ar putea afişa comisoanele pe ecranul bancomatului, dar preferă să trimită mailuri sau scrisori de informare. Sau pur şi simplu să uite de această obligaţie.
Nu este de mirare că plângerile vin cu zecile la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.
Iar lista comisioanelor este tot mai lungă. De administrare a contului, de schimbare a codului pin, de verificare a soldului. La care se adaugă taxarea operaţiunilor bancare.
Cu toate aceste biruri, un angajat care primeşte salariul de 1.000 de lei pe card poate lăsa băncii 250 de lei într-un an. Dar băncile reuşesc astfel să prospere. În primele 9 luni ale anului trecut principalele bănci din sistem au obţinut peste 2 miliarde de lei din comisioane.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰