Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor considerate nesigure

De Redactia Observator.
Publicat: 26.10.2020, 23:26.
Actualizat: 26.10.2020, 23:29

Dacă plănuiţi să călătoriţi în perioada următoare în afara ţării, nu uitaţi să verificaţi ţările cu risc epidemiologic ridicat. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor considerate nesigure. Spania si Franţa sunt printre ele. Turiştii care se întorc din cele 30 de ţări galbene intră în carantină pentru 14 zile.

Una caldă, una rece cu destinaţiile de vacanţă în această perioadă.

Rămân în continuare ţări nesigure, cu risc epidemiologic ridicat, Marea Britanie, Franţa, Spania, Belgia, Olanda şi Cehia. Nu sunt doar destinaţii populare pentru city break-uri, ci şi ţări cu mari comunităţi de români.

Indiferent că plecaţi în vacanţă sau locuiţi într-una din aceste ţări, la intrarea în România carantina e obligatorie pentru două săptămâni.

Alte zece ţări, care la ultima actualizare de acum două săptămâni erau considerate destinaţii sigure, au trecut în zona galbenă. Printre ele se numără: Elveţia, Portugalia, Polonia, Irlanda, Croaţia şi Vatican.

Sunt state care s-au confruntat cu un val de noi cazuri de COVID-19 şi a căror rată de infectare din ultimele 14 zile a depăşit-o pe cea a României.

Sunt totuşi şi veşti bune. Au ieşit de pe lista cu zona galbenă 13 state şi regiuni autonome. Aşadar, dacă plănuiţi o călătorie în Republica Moldova, Israel, Statele Unite, Islanda, Columbia sau Brazilia, la întoarcere nu trebuie să staţi în carantină. Şi destinaţiile mai exotice, precum insulele Capului Verde, Aruba şi Panama, sunt din nou sigure.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.