Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de inundatii pe Dunare

Sectoare ale Dunarii din sapte judete se afla sub cod portocaliu de inundatii. Zeci de hectare de ogoare au fost deja acoperite de ape.

Vezi și

 In localitatea Gruia, judetul Mehedinti, dar si in localitatile din comuna Pristol, mai multe case sunt la un pas sa fie luate de apa. Zeci de hectare de pamant au fost inundate, iar satenii abia daca au unde sa-si mai duca animalele la pascut.

Malul din dreptul comunei Prislop a fost pur si simplu smuls.

Probleme sunt si in judetele Dolj, Olt, Teleorman. Iar din aceasta dimineata s-a instituit cod portocaliu si pe sectorul Harsova-Braila si pe bratele Dunarii, in judetele Constanta, Braila si Tulcea.

Pe faleza Dunarii, in municipiul Braila, toate gurile de canalizare care dau pe faleza au fost suprainaltate si acoperite, pentru a nu refula.

“Avand in vedere cotele crescute, pe faleza am luat masuri de a inalta gurile de canal, sa nu dea afara si sa pompam apa”, a declarat viceprimarul Alexandru Danaila.

Codul portocaliu este valabil pana pe data de 17 aprilie, la ora 18. De asemenea, se mentine, tot pana atunci, si codul galben pe sectoarele Zimnicea-Harsova si aval Braila si pe bratul Borcea , in judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati si Tulcea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Cod portocaliu de inundatii pe Dunare