Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Codul vestimentar stârneşte controverse pe litoralul românesc. Mulţi turişti iau masa în restaurante... aproape dezbrăcaţi

Mulţi turişti uită de bunele maniere atunci când ies de pe plajă şi ajung în oraş. Intră în magazine sau în localuri doar în slip şi, uneori, chiar şi fără încălţăminte.

de Redactia Observator

la 23.08.2018 , 21:11

Mulţi turişti uită de bunele maniere atunci când ies de pe plajă şi ajung în oraş. Intră în magazine sau în localuri doar în slip şi, uneori, chiar şi fără încălţăminte. Într-adevăr, legea nu interzice un astfel de comportament, însă costumul de baie, spun cei mai mulţi constănţeni, ar trebui purtat doar pe nisip sau la piscină.

Pentru mulţi turişti, nu există linia care separă plaja de străzile oraşului Constanţa. Aşa că le este mai comod să meargă mai mult dezbrăcaţi. Fără să ţină cont că nu mai au nisipul sub picioare, ci podeua restaurantului sau a magazinului. 

Unii patroni de terase sau restaurante nu acceptă scuzele. Şi unica regulă pe care o au este să intri în local îmbrăcat. 

Vezi și

Andrei Grecu, administrator terasă: "De turisti, am o parere exceptionala. Avem nevoie de ei, dar cand vin in shorturi in restaurant, mi se pare cam lipsit de bun simt si de cultura si de educatie. Probabil o sa se repare in timp."

În legislatia noastra nu este prevazuta o amenda pentru un astfel de comportament. În schimb, in italia, spre exemplu, primarul unui oras a instituit o amenda de pana la 500 de euro pentru cei care circula pe strada in costum de baie. 

Aceeaşi amendă o primesc şi turiştii care se aventurează dincolo de plajele care le sunt rezervate pe străzile din Barcelona. Iar în Mallorca, cei care uita să îmbrace pantalonii sau tricoul se pot trezi cu un poliţist lângă ei şi o amendă de până la 600 de euro. 

Acum o săptămână, camerele de supraveghere montate într-un restaurant din 2 Mai, au surpins o bătaie ca în vestul sălbatic.

Doi turişti s-au năpustit cu pumnii şi picioarele asupra ospătarilor pentru că nu li s-a permis să intre în local îmbrăcaţi doar în slip, fără încălţăminte şi cu prosoapele agaţate de gât. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Codul vestimentar stârneşte controverse pe litoralul românesc. Mulţi turişti iau masa în restaurante... aproape dezbrăcaţi