Comenzile de cadouri pentru salariații din privat, pe lista Moșului
Cadoul de Crăciun e temă serioasă de gândire pentru angajatorii privaţi. Ca să îşi motiveze salariaţii pe final de an, cei mai mulţi se orientează spre clasicul coş cu produse tradiţionale.
Cadoul de Crăciun e temă serioasă de gândire pentru angajatorii privaţi. Ca să îşi motiveze salariaţii pe final de an, cei mai mulţi se orientează spre clasicul coş cu produse tradiţionale. Există însă şi manageri care vor să iasă din tipare. Cu toate astea, angajaţii spun că cel mai frumos cadou de Crăciun este tot bonusul la salariu.
Într-un atelier din Capitală, Claudiu lucrează mai bine de 12 ore pe zi pentru a onora toate comenzile de sărbători. Portcarduri, portofele, brăţări sau genţi - toate sunt lucrate manual, din piele şi trimise apoi către firme pentru a fi oferite angajaţilor.
Un cadou atipic, având în vedere că majoritatea companiilor aleg să le ofere salariaţilor, cu ocazia sărbătorilor, pachete cu dulciuri, cozonaci sau sticle de vin.
O agendă învelită în piele costă 190 de lei. Un portcard brodat cu motive tradiţionale costă 130 de lei, o brăţară din piele - 60 de lei, iar un portofel 300 de lei. La aceste preţuri se adaugă încă 50 de lei, dacă produsul este personalizat cu un anumit logo sau mesaj.
O parte din aceste produse vor ajunge de Crăciun la angajaţii din această firmă de recrutare.
Agitaţie este şi în magazinele de dulciuri. Pentru că majoritatea firmelor şi-au stabilit, deja, bugetele pentru sărbători, le trimit comercianţilor tot felul de cereri.
Cele mai mici comenzi încep de la 100 de lei. Cu toate astea, mulţi angajaţi spun că preferă să primească de sărbători o primă şi nu un coş cu bunătăţi sau alte beneficii.
Lipsa acută a forţei de muncă îi face pe patroni să se gândească tot mai mult la beneficii extrasalariale pentru angajaţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰