Antena Meniu Search
x

Unii comercianţi încearcă să scoată profit după sărbători şi vând alimente expirate dinainte de Crăciun

Inspectorii sanitari sunt îngroziţi de ce văd în multe magazine. După sărbători, mâncarea stricată nu a fost aruncată.

Vezi și

Inspectorii sanitari sunt îngroziţi de ce văd în multe magazine. După sărbători, mâncarea stricată nu a fost aruncată. Au găsit marfă care era expirată de la Crăciun. Comecianţii au căutat tot felul de explicaţii pentru carnea sau lactatele care ar fi putut pune viaţa clienţilor în pericol.

Suntem într-o piaţă din Capitală. Nimic nu se pierde, totul se transformă ... în bani. Şi-ar fi spus şi mulţi comercianţi care au rămas cu marfă în stoc după sărbători. 

- Ştiţi că nu aveţi voie să comercializaţi produse expirate. 

- Mergeţi la Elena, dincolo. 

Pe acelaşi subiect

- Nu mergem la nicio Elena, doamnă, aici e punctul de lucru. Produs expirat.

Inspectorii au descoperit smântână, brânză şi caşcaval afumat expirate de anul trecut. Toate ar fi ajuns în sacoşele celor care cumpără fără să analizeze atent etichetele. 

Întrebată unde sunt etichetele cu data expirării, această vânzătoare a venit cu o explicaţie halucinantă: "În fiecare seară când închidem, şterg etichetele. Le spăl..."

Alt magazin, alte probleme. Vânzătoarea de la această pescărie susţine că nu ştie când expiră mâncarea pe care o vinde. 

Un alt comerciant se plânge că se întâlneşte prea des cu inspectorii: "De sărbători am fost prima pe listă de cinci ori! Acum tot prima pe listă. Parcă ziceţi că am ceva! Îmi tremură şi picioarele, nu mai pot."

Comercianţii care folosesc produse expirate sau alterate riscă amenzi de 30.000 de lei, avertizează cei de la Protecţia Consumatorului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Unii comercianţi încearcă să scoată profit după sărbători şi vând alimente expirate dinainte de Crăciun