Antena Meniu Search
x

Prețurile au atins vârful. Un concediu la malul Mării Negre, 1.000 de euro

Suntem la mijlocul verii, aşa că este vârf de sezon estival. De pe data de 15 iulie au crescut semnificativ toate preţurile pe litoral.

de Cătălina Buzoianu

la 17.07.2020, 11:35

Vezi și
  • Majorarea tarifelor, spun hotelierii, sunt stabilite încă de anul trecut.
  • Odată cu creşterea preţurilor, s-a amplificat însă şi discomfortul turiştilor.

S-au majorat atât tarifele la cazare, dar şi preţurile la mâncare sau la diverse alte servicii. Astfel că, un concediu la malul Mării Negre poate depăşi lejer o mie de euro. Însă sunt aşteptaţi din ce în ce mai mulţi turişti.

Maşini burduşite cu zeci de bagaje, genţi de plajă şi trollere încărcate cu... chef de distracţie, dar şi de relaxare. Oamenii nu ţin cont de pandemie. E o altă vară în care marea... îi cheamă la ea. Jumătatea lunii lui Cuptor a adus, însă, şi majorarea tuturor preţurilor.

Lahme Bolat, manager Hotel 3 stele Mamaia: Este o diferenţă cu 10% peste. Tariful ajunge pe zi, vorbim cu mic dejun şi sezlongul oferit gratuit pe plajă, cam 400 de ron. 

Asta în cazul unui hotel de 3 stele din Mamaia. Dacă urcăm spre nord, dar şi spre un alt confort, preţul devine şi mai piperat. 

Majorarea tarifelor, spun hotelierii, sunt stabilite încă de anul trecut prin agenţiile de turism şi nu au legătură cu acest sezon... atipic.

Cristian Bărhălescu, agent de turism: Este normal ca preţurile să se alinieze în funcţie de cerere. Este clar că de fiecare dată, cererea este cea care a reglat oferta litoralului.

Odată cu creşterea preţurilor, s-a amplificat însă şi discomfortul turiştilor. Ţărmul mării e din nou sufocat de tone de alge.

Bogdan Bola, director ABADL: Problema noastră, în acest moment, este faptul că multe dintre aceste alge se află la o distanţă de 10-15 metri de mal, acolo unde noi nu putem interveni. 

În ciuda preţurilor, abia de acum se aşteaptă înregistrări record de turişti pe litoral. Începând cu acest weekend, multe dintre unităţile de cazare au gradul de ocupare de 100% pentru toată vară. Staţiunile Mamaia şi Vama Veche rămân în topul preferinţelor.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Prețurile au atins vârful. Un concediu la malul Mării Negre, 1.000 de euro