Antena Meniu Search
x

Video Concert cu vioara Stradivarius la Hobiţa, în curtea casei unde a copilărit Constantin Brâncuși. Violonistul Alexandru Tomescu a adus renumita vioară

Atmosfera a fost magică în acest weekend şi în Hobița, în curtea casei în care a copilărit marele Constantin Brâncuși. Celebrul violonist Alexandru Tomescu a adus la Peștișani vioara Stradivarius iar concertul inedit a adunat zeci de oameni în curtea casei muzeu. Evenimentul a fost un succes aşa că autoritățile își doresc să devină tradiție iar casa memorială Brâncuși să fie pusă pe lista scenelor din Turneul Internațional Stradivarius.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 11.07.2022, 15:56

Vezi și

Muzica lui Paganini, Bach sau Ciprian Porumbescu a încântat zeci de spectatori. În curtea casei unde a copilărit Brâncuși a răsunat vioara Stradivarius.

Spectatoare: A transmis multă emoție deși n-a fost sub cupola unui ateneu, a transmis extraordinar de multă emoție. Absolut inedit să vii să cânți la țară. Bine, e adevărat, în curtea casei lui Brâncuși, dar absolult genial.

Spectator: Pentru spirit, e o desfătare, o desfătare spirituală. Brâncuși ar fi mândru că ce a lăsat el încântă. 

Spectatoare: Ne-a lăsat o moștenire ce nu are altă țară. Trebuie pusă în valoare.

Pe acelaşi subiect

Alexandru Tomescu a fost pentru prima dată acasă la Brâncuși. Până acum, a cântat doar lângă Coloana fără Sfârșit, de la Târgu Jiu, unde se va întoarce din nou, chiar în această seară.

Alexandru Tomescu, violonist: Muzica este la ea acasă oriunde este cineva dornic s-o asculte și având în spate această bijuterie semnată de tatăl lui Constantin Brâncuși, evident că ne-am simțit foarte inspirați și am simțit din plin energia spirituală a locurilor. 

Dragoș Ilie, chitarist stabilit în America, îl însoțește pe Alexandru Tomescu în Turneul Internațional Stradivarius. Și el a fost pentru prima dată la Hobița.

Dragoș Ilie, chitarist: E prima dată când ajung în partea asta a țării, să cânt. Simt o energie foarte caldă, primitoare.

<SINCRON Cosmin Pigui, primar Peștișani 10.16 – 10.30>

Ne încărcăm cu energie pozitivă, dar să avem un Stradivarius la noi, în Peștișani, în Hobița, în curtea lui Brâncuși, este ceva cu totul și cu totul deosebit și mai ales artiști de talia domnului Tomescu

Adrian Tudor, organizator: Să-i ai acasă la Brâncuși, în spiritul brâncușian, Brâncuși care a iubit muzica și muzica de calitate, este, într-adevăr un moment emoționant. 

Autoritățile își doresc ca acest eveniment să devină tradiție și locul în care s-a născut Brâncuși să fie pus pe lista scenelor din Turneul Internațional Stradivarius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Concert cu vioara Stradivarius la Hobiţa, în curtea casei unde a copilărit Constantin Brâncuși. Violonistul Alexandru Tomescu a adus renumita vioară