Beneficiile consumului de ciocolată. 4 milioane de tone s-au produs doar în Uniunea Europeană
Milioane de tone de ciocolată au fost produse în Europa, în 2017. Deşi poate vă gândiţi că Belgia sau Elveţia ar ocupa primele locuri, ei bine, Germania este campioana producţiei de ciocolată. România este şi ea în listă, este al doisprezecelea producător din Uniunea Europeană.
Milioane de tone de ciocolată au fost produse în Europa, în 2017. Deşi poate vă gândiţi că Belgia sau Elveţia ar ocupa primele locuri, ei bine, Germania este campioana producţiei de ciocolată. România este şi ea în listă, este al doisprezecelea producător din Uniunea Europeană, arată cele mai recente statistici.
În total, în 2017, în Uniunea Europeană s-au produs patru milioane de tone de ciocolată, în valoare de 18 miliarde de euro.
34 milioane kilograme de ciocolată produse în România
România a contribuit cu 34 de milioane de kilograme. Dacă vorbim de bani, producţia a fost de 123 de milioane de euro.
- UE, pregătită să răspundă războiului economic dictat de SUA. Scholz: "Dacă nu ne dau altă opţiune, vom...
- Guvernul vrea să ştie ce sume circulă pe piaţa criptomonedelor. UE recomandă urmărirea tranzacţiilor cu monede...
- UE lovește în taxele lui Trump. Mai multe produse americane, vizate de tarife suplimentare din 1 aprilie
- Donald Trump, 45 de zile fără precedent în istoria preşedinţilor americani. De ce nu i se mai opune nimeni
- Ţara care ar putea coordona armatele europene. E singura din UE care "are capacităţi de descurajare nucleară...
Asta ne plasează pe locul 12 în topul ţărilor producătoare de ciocolată, cu aproape 1% din producţia totală.
Germania este însă cel mai mare producător de ciocolată. Producţia nemţilor a fost în 2017 de aproximativ 1,3 milioane de tone, deci 32% din producţia totală.
Slovacia, Slovenia şi Portugalia, ţările care fac cea mai puţină ciocolată
Italia a produs 0,7 milioane de tone, iar Franţa 0,4. Aşadar, acestea ar fi top trei ţări care produc cea mai multă ciocolată.
În Belgia s-au produs 0,3 milioane de tone, iar la coada clasamentului sunt ţări precum Slovacia, Slovenia sau Portugalia.
Studiul Eurostat ia în calcul doar produse precum tablete, praline sau batoane de ciocolată nu şi biscuiţii cu ciocolată.
Consumul de ciocolată scade riscul de accident vascular cerebral
Indiferent sub ce formă, ciocolata are şi efecte benefice asupra sănătăţii.
Consumul moderat şi mai ales de ciocolată neagră poate reduce nivelul de colesterol, previne declinul memoriei deoarece creşte fluxul de sânge la nivelul creierului şi scade riscul de accident vascular cerebral pentu că are proprietăţi anticoagulante.
De asemenea, poate fi benefică pentru dinţi şi piele. În plus, datorită magneziului şi vitaminelor pe care le conţine, creşte producţia de endorfine în organism şi ne dă o stare de spirit pozitivă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰