Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Beneficiile consumului de ciocolată. 4 milioane de tone s-au produs doar în Uniunea Europeană

Milioane de tone de ciocolată au fost produse în Europa, în 2017. Deşi poate vă gândiţi că Belgia sau Elveţia ar ocupa primele locuri, ei bine, Germania este campioana producţiei de ciocolată. România este şi ea în listă, este al doisprezecelea producător din Uniunea Europeană.

de Redactia Observator

la 21.04.2019 , 14:51

Milioane de tone de ciocolată au fost produse în Europa, în 2017. Deşi poate vă gândiţi că Belgia sau Elveţia ar ocupa primele locuri, ei bine, Germania este campioana producţiei de ciocolată. România este şi ea în listă, este al doisprezecelea producător din Uniunea Europeană, arată cele mai recente statistici.

În total, în 2017, în Uniunea Europeană s-au produs patru milioane de tone de ciocolată, în valoare de 18 miliarde de euro.

34 milioane kilograme de ciocolată produse în România

Vezi și

România a contribuit cu 34 de milioane de kilograme. Dacă vorbim de bani, producţia a fost de 123 de milioane de euro.

Asta ne plasează pe locul 12 în topul ţărilor producătoare de ciocolată, cu aproape 1% din producţia totală.

Germania este însă cel mai mare producător de ciocolată. Producţia nemţilor a fost în 2017 de aproximativ 1,3 milioane de tone, deci 32% din producţia totală.

Slovacia, Slovenia şi Portugalia, ţările care fac cea mai puţină ciocolată

Italia a produs 0,7 milioane de tone, iar Franţa 0,4. Aşadar, acestea ar fi top trei ţări care produc cea mai multă ciocolată.

În Belgia s-au produs 0,3 milioane de tone, iar la coada clasamentului sunt ţări precum Slovacia, Slovenia sau Portugalia.

Studiul Eurostat ia în calcul doar produse precum tablete, praline sau batoane de ciocolată nu şi biscuiţii cu ciocolată.

Consumul de ciocolată scade riscul de accident vascular cerebral

Indiferent sub ce formă, ciocolata are şi efecte benefice asupra sănătăţii. 

Consumul moderat şi mai ales de ciocolată neagră poate reduce nivelul de colesterol, previne declinul memoriei deoarece creşte fluxul de sânge la nivelul creierului şi scade riscul de accident vascular cerebral pentu că are proprietăţi anticoagulante.

De asemenea, poate fi benefică pentru dinţi şi piele. În plus, datorită magneziului şi vitaminelor pe care le conţine, creşte producţia de endorfine în organism şi ne dă o stare de spirit pozitivă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Beneficiile consumului de ciocolată. 4 milioane de tone s-au produs doar în Uniunea Europeană