Copiii cu deficiență de vedere pătrund în lumea păsărilor, la Galați
Aud ciripitul lor distinct, învață despre ele la școală, dar nu pot să le observe în natură cu ușurința. Vorbim despre copii cu deficienţe de vedere.
- Organizatorii spun că proiectele vor continua şi la toamnă.
- Vor fi organizate o serie de ateliere de știință.
Pentru ei, la Galați, a fost organizat un atelier de ornitologie. În grădina botanică din oraş copiii au avut ocazia să cunoască îndeaproape lumea fascinantă a păsărilor.
O zi însorită petrecută la umbra copacilor din grădina botanică nu a fost singurul motiv de bucurie al copiilor cu deficienţe de vedere. Ei au avut ocazia să cunoască îndeaproape păsările pe care în viaţa de zi cu zi doar le aud.
Atelierul de ornitologie a fost organizat de o asociație care muncește pentru îmbunătățirea situației persoanelor cu deficiență de vedere.
Gilbert Iscu – Asociația Club Sportiv Tandem Arena: În colaborare cu complexul muzeal din Galați, am obținut de la ei niște materiale tactile, niște păsări împăiate, niște ouă, niște cuiburi și elevii nevăzători au ocazia să le atingă și să simtă
- Evenimente în Bucureşti, marţi 8 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 8 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 8 aprilie, Pomenirea Sfinţilor Apostoli Irodion, Agav şi Ruf. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Târg de adopții pentru căței, în Parcul Carol. Vizitatorii pot să interacţioneze direct cu animalele: "Am...
- Peste 10 milioane de euro investite în educație și știință. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea...
Ciocârlia, privighetoarea, barza, ciocănitoarea sunt doar câteva dintre păsările pe care copiii le-au cunoscut într-un fel nou.
Dorina Enache – profesor de psihopedagogie socială: Material didactic de nivelul ăsta, noi nu beneficiem în școlile speciale. Și pentru ei este chiar binevenit și necesar.
Gilbert Iscu – Asociația Club Sportiv Tandem Arena: Îi ajutăm să conecteze informația de la școală cu informația tactilă, cu informația pe care ei o aud și în felul ăsta cred că reprezentarea lor devine completă.
Cu ajutorul simțului tactil, copiii cu deficiență de vedere au reușit astăzi să pătrundă în lumea păsărilor.
Au atins bufnițe, rândule, turturele, dar au și putut asculta cântecul păsărilor, astfel încât după acest moment le va fi mult mai ușor să recunoască păsările în parc sau în plimbările pe care le fac cu părinții.
Organizatorii spun că proiectele vor continua şi la toamnă când vor fi organizate o serie de ateliere de știință.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰