Antena Meniu Search
x

Teme la informatică, rezolvate pe caiet. Şcoala Generală Nr. 2 din Botoşani are computere, dar nu şi prize

Elevii unei şcoli din Botoşani au laborator de Informatică şi computere, însă nu au cum să înveţe să lucreze pe calculator pentru că în clasă nu sunt prize.

Vezi și

Elevii unei şcoli din Botoşani sunt precum în basmul cu împăratul căruia îi râdea un ochi, în timp ce celălalt îi lăcrima! Şi asta pentru că există computere, astfel încât copiii să pot învăţa informatica. Numai că există o singură priză, pe care nimeni nu o foloseşte de teama unui scurtcircuit.

Elevii Școlii Generale Nr.2 din comuna Dângeni sunt nerăbdători să se aşeze în faţa calculatoarelor. Însă priza nu îi lasă. Aşa că, până una-alta, în localitatea botoşăneană, informatica se învaţă numai teoretic.

Halucinant este că elevii au fost mutaţi de mai bine de doi ani într-o şcoală nouă. Şi de atunci, nimeni nu s-a preocupat să monteze mai multe prize. Însă directorul şcolii s-a gândit rapid la o scuză.

Fiind un director nou, cum am spus, nu m-am gândit la această problemă deocamdată. Dar o am în vedere pentru că de anul acesta elevii clasei a V-a beneficiază şi au în plan orele de TIC, a declarat reprezentantul şcolii.

Nici în cealaltă şcoală din comună, situaţia nu stă diferit. Edilul local nu are nicio explicaţie, ci multe întrebări retorice.

Mă intreb şi eu cum de altfel se întreabă multa lume cum s-au desfăşurat orele de informatică si dacă s-au desfaşurat până acum. Lucru bizar pentru mine, pentru că este o problemă minoră care putea fi rezolvată foarte repede vizavi de achiziţionarea unor prelungitoare, spune edilul.

Primarul consideră că profesorii sunt de vină, pentru că nu au semnalat situaţia şi îşi propune ca în 10 zile să rezolve problema.

Aşa că, dacă edilul se ţine de cuvânt, în maximum două săptămâni elevii ar putea studia informatică aşa cum trebuie. În faţa computerelor şi nu pe tablă sau pe caiete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Teme la informatică, rezolvate pe caiet. Şcoala Generală Nr. 2 din Botoşani are computere, dar nu şi prize