Antena Meniu Search
x

Copil de 15 ani, la volanul unui bolid străzile din Ghiroda. Părinţii riscă şi ei dosar penal

Tot mai mulţi adolescenţi se urcă la volan înainte să aibă voie. Nu conştientizează pericolul şi chiar îşi filmează cursele nebune pe şosea. Cel mai recent caz e al unui copil de 15 ani, care s-a plimbat cu maşina pe străzile unei localităţi aglomerate.

de Redactia Observator

la 22.02.2019, 22:07

Vezi și

Tot mai mulţi adolescenţi se urcă la volan înainte să aibă voie. Nu conştientizează pericolul şi chiar îşi filmează cursele nebune pe şosea. Cel mai recent caz e al unui copil de 15 ani, care s-a plimbat cu maşina pe străzile unei localităţi aglomerate. 

Cu o mână pe volan şi cu muzica dată la maximum, bolidul goneşte. La volan este nepotul unui afacerist din Timiş, un băiat de 15 ani, iar lângă el prietenul de aceeaşi vârstă.

Baiatul a condus masina pe una din strazile principale din Ghiroda. Autoturismul ii apartine, se pare, tatalui sau. Insa in momentul respectiv, cei doi tineri nu erau insotiti de un adult.

Într-un alt clip postat pe Facebook, şoferul minor este filmat în timp ce face manevre bruşte pe şosea. Nici el, nici prietenii lui nu se gândesc că pot pune în pericol viaţa lor sau pe a celor din jur. 

Imaginile au fost vizionate şi de poliţiştii de la Rutieră.

Aurora Voicilă - purtător de cuvânt IPJ Timiş: Politistii din cadrul Sectiei 1 Rurale Timisoara s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a detine permis de conducere.

Anchetatorii nu ştiu în acest moment dacă părinţii au încredinţat maşina adolescentului. Dacă au făcută-o, riscă şi ei un dosar penal. Pentru fapta fiului, pedeapsa poate ajunge până la interzicerea dreptului, pentru o perioadă, de a-şi lua permisul după împlinirea vârstei de 18 ani.

Tot mai mulţi puşti par tentaţi să conducă maşinile părinţilor. Zilele trecute, două maşini de poliţie au urmărit un autoturism condus de un băiat de 14 ani. În cursa nebună, adolescentul a lovit autospeciala în care erau agenţii, apoi a reuşit să fugă şi nu a fost găsit nici până acum. 

Datele de la Brigada Rutieră arată că în fiecare an, poliţiştii găsesc peste 130 de copii la volan. În 2015, s-a propus ca adolescenţii de 16 ani să poată facă şcoala de şoferi. Proiectul legislativ nu a trecut de Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Copil de 15 ani, la volanul unui bolid străzile din Ghiroda. Părinţii riscă şi ei dosar penal