Antena Meniu Search
x

Costume medicale la prezentarea de modă de la Craiova

Festival de modă cu tradiţie în Craiova. Defilarea ar fi trebuit să aibă loc în mai, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 06.09.2020, 14:27

Vezi și
  • A fost o prezentare adaptată pandemiei.
  • S-a ţinut în parcarea unui mall din Craiova.

Şi pentru că trăim momente atipice, şi colecţiile au fost altfel. Pe lângă rochii colorate şi sclipitoare, modelele au purtat şi. uniforme medicale. Totul în semn de recunoştinţă pentru salvatorii din spitale.

A fost o prezentare adaptată pandemiei. S-a ţinut în parcarea unui mall din Craiova. Iar printre rochiile de gală şi ţinutele casual, şi-au făcut loc şi costumele medicale.

Defilarea a fost emoţionantă atât pentru spectatori, cât şi pentru designeri şi modele. Fetele povestesc că s-au simţit onorate să poarte hainele eroilor din spitale. 

Diana Ristea, model: Este ceva nou si pentru noi. Este o premiera in Romania, daca nu si in Europa. Avand in vedere ca este situatia actuala cu pandmeia, ne-am gandit sa intergram acest lucru si in festivalul nostru.

Tom Crângureanu, organizator: Ne-am adaptat cu totii, ca toti organizatorii de evenimente, ne-am adaptat anul acesta. Am zis noi ca eroii nostri sunt cadrele medicale care, de luni de zile, isi desfasoara activitatea mai mult decat ar trebui.

Ideea i-a impresionant şi pe creatorii de modă veniţi de peste hotare. 

Nikolay Bozhilov, designer bulgar: Cred că anul acesta a fost cu totul neobişnuit în istoria umanităţii. Ne-am confruntat cu toţii cu aceeaşi problemă şi am fost, într-un fel, uniţi.  Ar trebuie să rămână o lecţie pentru noi. 

Pe lângă modele consacrate, pe podium au defilat şi 12 adolescente pasionate de lumea modellingului. S-au luptat pentru un contract de model profesionist în străinătate. Festivalul de modă din Craiova, ajuns la a 15-a ediţie, ar fi trebuit să aibă loc în luna mai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Costume medicale la prezentarea de modă de la Craiova