Antena Meniu Search
x

Crăciunul vine cu scădere bruscă a temperaturilor şi ninsori în special la munte

Vremea le oferă turiştilor cel mai frumos dar de Crăciun. Din această seară, începe să ningă! Însă doar la munte!

de Redactia Observator

la 23.12.2019, 21:25

Vezi și

Vremea le oferă turiştilor cel mai frumos dar de Crăciun. Din această seară, începe să ningă! Însă doar la munte!

Dacă astăzi au fost 10 grade la Braşov, din această seară vremea se schimbă. A fost emis şi un cod galben de ninsori abundente pentru tot lanţul muntos. 

Aşadar, oriunde mergeţi la munte, veţi găsi zăpadă. Atenţie, ninsorile vin la pachet cu un vânt puternic adus de un val de aer rece care vine de la Polul Nord. 

Vor fi rafale şi de 90 de kilometri pe oră, iar instalaţiile pe cablu ar putea fi oprite. 

Muntele e ocupat deja de turişti. Pensiunile şi hotelurile sunt rezervate în proporţie de 80%. 

Astăzi, turiştii au căutat pe camerele web unde să schieze. Şi au făcut popas din loc în loc. 

La vârful Omu, viscolul a transformat acest refugiu într-un iglu, iar la Bâlea Lac, cabanele abia se zăresc în peisajul îngheţat.

Dar zăpada pentru care mii de turişti au venit la munte a lipsit de pe pârtii. Dacă anul trecut, pe vremea aceasta, la Cota 1400 din Sinaia zăpada era de jumătate de metru, astăzi nu găseai niciun petic. La Cota 1800, erau chiar 4 grade cu plus.

Dacă în staţiunea Sinaia şi la cota 1.400 nu este deloc zăpadă, turiştii au mers cu telegondola la cota 2.000. Acolo există un strat de omăt depus, dar nu este bun pentru schiat. Chiar şi aşa, turiştii îl folosesc pentru a-l evidenţia pe reţelele de socializare, dar şi pentru a se da cu săniuţa.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ideea că sunt în vacanţă i-a făcut însă pe turişti să vadă partea plină a paharului şi au înlocuit sporturile de iarnă cu plimbări în aer curat. 

În această seară, turiştii vor avea parte de o surpriză. Vin zăpezile la munte. Meteorologii au emis cod galben de ninsori pentru tot arcul carpatic. 

Până în ziua de Crăciun, se vor aşterne 20-30 de centimetri de zăpadă, iar temperaturile vor scădea sub zero grade, în timpul zilei. 

În aceste condiţii, administratorii pârtiilor pot porni tunurile de zăpadă, aşa că sunt şanse ca turiştii să-şi petreacă pe schiuri Crăciunul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Crăciunul vine cu scădere bruscă a temperaturilor şi ninsori în special la munte