Video Cristian şi-a petrecut şi Crăciunul, şi ziua de naştere la spital: "Un sentiment foarte urât". Zeci de copii sunt internaţi din cauza virozelor
De la sărbătoare la sărbătoare şi din spital în spital. Prin asta trec tot mai mulţi părinţi din cauza valului de viroze. La camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie din Bucureşti timpul de aşteptare a fost, în prima zi de Crăciun, de cel puţin două ore. Medicii le cer părinţilor să nu se panicheze şi să nu dea fuga la doctor la primul strănut al celor mici.
Mădălina Costea, părinte: Nu mai putem. De Moş Nicolae am fost internaţi şi acum iar.
Micuţul Cristian a ajuns de la petrecerea de ziua lui la camera de gardă.
Mădălina Costea, părinte: Un sentiment foarte urât. Este şi ziua lui astăzi şi o să petrecem aici. Cea mare a fost răcită şi el imediat ia. Tuşeşte şi wheezing.
La institutul pentru Sanatatea Mamei si Copilului e plin zi şi noapte. Timpul de aşteptare e între două şi trei ore.
- Moş Crăciun a adus emoţie şi bucurie în casele din întreaga lume. Cadourile n-au lipsit de sub brad: "Sunt...
- Aşteptarea s-a încheiat: Moş Crăciun a venit! Copiii, mici şi mari, au trăit cea mai veselă noapte din an
- Pericolele consumului de antibiotice ''după ureche''. Ce trebuie să ştie părinţii dacă copilul se...
Ionela Zanet, părinte: Ei nu sunt bine şi atunci nici nouă nu ne este bine. La medicul de familie, am luat tratament dar se agravează, deja tuşea mult mai tare.
Părinte: Am urmat un tratament cu un sirop de tuse. Dar nu s-a ameliorat. Ieri a tuşit cam toată ziua. Am hotărât să venim, măcar să o consulte cineva.
Cele mai multe cazuri sunt de bronşiolită şi gripă
Cei mai mulţi copii primesc un tratament în urgenţe, iar apoi sunt lăsaţi să plece acasă cu reţetă. Cele mai multe cazuri sunt de bronşiolită şi gripă.
Roxana Florea, medic pediatru: În cazul bronşiolitei, cel mai mult ne îngrijorează atunci când respiră cu dificultate şi nu se pot alimenta corespunzător. Copiii pot prezenta febră înaltă, tuse. Simptomatologia se instalează progresiv.
Cei mici nu trebuie duşi la doctor la primele simptome de gripă.
Mihai Craiu, pediatru: Ajutaţi-ne să vă putem ajuta. Să se gândească înainte de a pleca de acaă dacă situaţia este atât de gravă încât copilului îi trebuies analize sau perfuzii.
Fără pauză se lucrează şi la ambulanţă şi în spitalele pentru adulţi. Numărul de apeluri la 112 a crescut cu 40% faţă de o zi obişnuită.
Cristina Guzu, medic SAJ Iaşi: Ajungem în sediu doar să ne privim, doar să completăm fişele de solicitare şi apoi suntem fugăriţi spre un alt caz.
Cei mai mulţi adulţi care ajung la spital zilele acestea au probleme digestive din cauza excesului de mâncare ori alcool.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰