Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum a ajuns Timișoara să aibă un liceu de prestigiu cu risc seismic: "Avem o singură expertiză probabil făcută pe bune"

Jumătate dintre elevii unui liceu de prestigiu din Timişoara au intrat în online. Decizia a fost luată acum, deşi despre faptul că imobilul este încadrat în clasa I de risc seismic se ştia de anul trecut. 480 de elevi învaţă la Colegiul Economic, iar conducerea încearcă acum să găsească spaţii pentru ei în alte şcoli din oraş. 

de Iulia Pop

la 01.03.2023 , 08:12

Corpul A al Colegiului Economic din Timișoara e pustiu. Elevii fac ore online după ce s-a stabilit că imobilul construit în anii '60 e în clasa 1 de risc seismic și trebuie evacuat. Conducerea şcolii caută acum soluţii la alte unităţi de învăţământ. Culmea, expertiza de risc seismic a fost făcută în urmă cu mai bine de un an. 

Adriana Pau, director Colegiul Economic: A fost făcut anterior în ideea în care şcoala va intra într-un proiect de reabilitare şi extindere, de aceea aveam acest raport, altfel cred ca majoritatea şcolilor nu au un raport de expertiză.

Dupa cutremurele din Gorj, Prefectura Timiş a cerut o listă cu imobilele aflate în categoria 1 de risc seismic din tot judeţul. Iniţial, Primăria Timișoara a transmis că nu există şcoli cu probleme în oraș. 

Vezi și

Mihai Ritivoiu, prefect Timiș: Iar în data de 17 februarie, Primăria Timişoara prin adresa 4806 mi-a prezentat că nu există din expertizele lor niciun imobil încadrat în clasa de risc seismic 1 şi că au nişte imobile în clasa de risc 2 şi 3. Am luat de bună, am raportat mai departe la Ministerul Educației , la MAI. 

Pe acelaşi subiect

Ulterior însă "a apărut o expertiză cu risc 1 la liceu economic, a ajuns de la primărie la directoarea de la liceul economic", a explicat prefectul.

O singură școală în clasa 1 de risc seismic în Timișoara, pentru că există o singură expertiză

Ruben Lațcău, viceprimar Timișoara: Avem o singură şcoală în acest sistem în vestul României, adică în clasa întâi de risc, pentru că avem o singură expertiză probabil făcută pe bune în ultimii ani de zile. Dacă ar fi să facem expertize reale în toată ţara, pe şcoli şi pe situaţia din învăţământ ar fi dramatic. 

Aura Danielescu, ISJ Timiș: În Timişoara, în întreg municipiul Timişoara, sigur că mai sunt clădiri despre care nu avem date concrete şi nu ştim dacă ele se încadrează sau nu într-un anume grad de risc seismic. 

Primăria a declarat că ia în calcul să aloce bani şcolilor ca să îşi facă singure expertize, iar o situaţie completă şi reală ar putea fi disponibilă, cel mai devreme, în această toamnă.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Cum a ajuns Timișoara să aibă un liceu de prestigiu cu risc seismic: "Avem o singură expertiză probabil făcută pe bune"