Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a întâmplat tragedia de pe stadionul Dunărea din Galați, unde un băiețel de 10 ani a fost strivit sub un gard de beton

Un băieţel de 10 ani, care participa la o competiţie de fotbal între copii, a murit strivit de un gard de beton. Tragedia s-a petrecut pe vechiul stadion Dunărea din Galaţi. Două bucăţi din plăcile înalte care înconjoară terenul s-au desprins şi l-au prins dedesubt. A urmat o intervenţie disperată a medicilor care au încercat să-l resusciteze, chiar sub privirile tatălui.

de Redactia Observator

la 24.04.2021, 20:12

Vezi și
  • Informaţiile următoare vă pot afecta emoţional

David participa la un meci amical între echipele de fotbal pentru copii Sporting Galaţi şi Juniorul Bârlad. În pauză, băieţelul a ieşit de pe teren şi s-a dus în spatele gardului vechi de beton. 

Gelu Popescu, administrator bază sportivă: Jucau două echipe de copii, în jur de 10-11 ani.

Tiberiu Grosu, organizator: Erau două jocuri amicale, ca şi o competiţie de copii: "Cupa iepuraşului". Le-am cumpărat nişte medalii, nişte cupe. Copilul s-a dus după o plasă, avem o plasă de protecţie la stadion, nu a văzut nimeni cum s-a întâmplat, nu ştim, a băgat capul pe sub o placă de beton. 

Cum s-a întâmplat tragedia de pe stadionul din Galați

Pe acelaşi subiect

Antrenorul echipei de juniori poveşte cum s-a întâmplat tragedia. "David și colegii săi au cerut să meargă la toaletă, au întrebat pe organizator unde să meargă și acesta le-a zis să se ducă după gard. S-au dus printr-o gaură. (...) El a vrut să iasă prin gaură și au căzut peste el două plăci", a declarat antrenorul Ovidiu Mangu pentru Vremea Nouă.

Potrivit regulamentului FRF, la meciurile între copii nu este necesară prezenţa unei salvări, ci doar a unui medic sau a unui asistent medical. Ambulanţa a fost chemată la 11.30. Echipajul a încercat să-l resusciteze chiar acolo, sub privirile tatălui, apoi l-a transportat la spital.

Dr. Sorin Sacagiu, Spitalul de Copii Galaţi: În stop cardiorespirator adus de echipajul SMURD. Noi am continuat manevrele de resuscitare, însă a fost vorba de un traumatism deosebit de grav care a dus la decesul copilului în final.

Stadionul pe care s-a întâmplat nenorocirea se află chiar lângă cel al echipei Dunărea Galaţi şi este folosit de echipa mare doar la antrenamente. 

Ag. şef princ. Ciprian Stoica, purtător cuvânt IPJ Galaţi: A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Poliţia cercetează dacă această competiţie sportivă era autorizată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Cum s-a întâmplat tragedia de pe stadionul Dunărea din Galați, unde un băiețel de 10 ani a fost strivit sub un gard de beton