Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum s-a schimbat viaţa celor două surori minore, dupa ce au fost violate si au devenit mame

A trecut un an de când o poveste din Dolj ne înfiora pe toţi: două surori, ambele minore, au devenit mame după ce au fost siluite ani de zile de un bărbat ce ar fi putut să le fie bunic. În ţara lui "nu e treaba mea", noţiuni elementare de educaţie, fie ea sexuală, sanitară sau pentru familie, ar fi putut face diferenţa. Vă arătăm cum s-a schimbat viaţa a două mame-copil după abuz, maternitate şi stigmat.

de Cristina Oprea

la 23.06.2021 , 19:59

Reporter: La spital, te-a întrebat cineva cine este tatăl copilului tău?

Fată abuzată: Nu, nimeni. Am trecut copilul pe numele meu.

Este destăinuirea pe care i-o făcea reporterului Observator una dintre fetele care, inainte de a deveni adult, a devenit părinte. Aflam atunci că nu avem legi care sa ii protejeze pe minorii care sunt agresaţi sexual. Iar anchetele politiei bat pasul pe loc ani de zile. 

Vezi și

Marcel Vela, Ministru de Interne: "Ca cetățean, sunt indignat. Ca ministru ala afacerilor interne o sa fac un control pe speta respectiva, o să iau măsuri".

Pe acelaşi subiect

Măsurile au fost prea puţine şi prea târziu. Agresorul a fost reţinut în cele din urmă, dar în luna octombrie va fi deja liber. Mama fetelor care a acoperit violurile în schimbul banilor primiţi de la bătrânul cu dorinţe bolnave n-a fost pedepsită în niciun fel. 

Copii cu copii

Mihai Puiu Calafeteanu, primar Pleniţa: "Mama nu a avut de suferit nicio problema a legii, de încălcare a legii". 

Cazul fetelor din Dolj este doar unul dintre miile care pun România în fruntea unui clasament ruşinos În 2019, 12 judeţe au înregistrat peste 500 de naşteri la tinere cu vârsta sub 20 de ani. Neştiinţa şi ruşinea contribuie dramatic la statistică. 

Femeie: "Ce sa vorbesc eu cu el...  N-am discutat asa ceva cu el".

"La ţară, nu prea sunt educaţi copiii. Cred ca le e şi rusine, da. La oraş părinţii ştiu mai multe". 

În faţa realităţii dureroase, cei care pot schimba soarta acestor copii fără copilărie încă se contrazic dacă la şcoală ar trebui să se studieze educaţia sexuală, educaţia sanitară sau educaţia pentru familie. Biserica e tranşantă pe subiect. 

Dincolo de sofismul, adică de minciuna ambalată "credibil", că "avem cel mai mare număr de mame minore din Europa (...) DIN CAUZA absenței din programa școlară a unei materii obligatorii numite "educație sexuală", (...) se află, în realitate, adevăratele cauze ale acestor triste statistici:

1. disoluția familiei

2. abandonul școlar.

În prezent, copiii celor două surori se află în grija unei mătuşi. Unul are un an, celălalt are patru ani. Sora cea mare s-a căsătorit şi a mers să locuiască cu soţul. Iar cea mică, în vârstă de 17 ani, a rămas şi ea în grija mătuşii care îi creşte copilul.

Cristina Oprea Like

La 37 de ani, are deja mai mult de 15 ani de când lucrează în presă. A început la Gazeta de Sud. A făcut marketing şi comunicare în mass media, CSR, vânzări sau voluntariat în campanii umanitare.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Cum s-a schimbat viaţa celor două surori minore, dupa ce au fost violate si au devenit mame