CUTREMURĂTOR! Se întâmplă în România: A făcut 14 şocuri anafilactice şi a trecut prin moarte clinică până să fie diagnosticată corect
Caz incredibil în România. O femeie a făcut 14 şocuri anafilactice şi a trecut prin moarte clinică până să fie diagnosticată corect.

Caz incredibil în România. O femeie a făcut 14 şocuri anafilactice şi a trecut prin moarte clinică până să fie diagnosticată corect.
Nicoleta Vaia a fost diagnosticată cu mastocitoză după 12 ani în care medicii nu ştiau ce are şi după ce a trecut prin 14 şocuri anafilactice şi o moarte clinică.
Totul a început cu şocul anafilactic pe care l-a făcut la doar 22 de ani, în urma unei anestezii efectuate de dentiştii de la Facultatea de Stomatologie, medicul alergolog pe care îl consultase ulterior recomandându-i să consulte inclusiv un psihiatru.
A continuat să meargă din medic în medic până ce i s-a pus diagnosticul corect, cel de mastocitoză. Însă, şi de această dată, medicii au ridicat din umeri, deoarece nu cunoşteau prea bine boala de care suferă Nicoleta, scrie Adevarul.
- Evenimente în Bucureşti, marţi 8 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 8 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 8 aprilie, Pomenirea Sfinţilor Apostoli Irodion, Agav şi Ruf. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Târg de adopții pentru căței, în Parcul Carol. Vizitatorii pot să interacţioneze direct cu animalele: "Am...
- Peste 10 milioane de euro investite în educație și știință. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea...
Ce este mastocitoza
Mastocitoza este o afecţiune care îmbracă forme diferite clinic şi care se manifestă la nivelul mai multor organe – piele, organe interne sau sânge, fiind considerată o boală rară. Unele persoane cu mai mulţi factori de risc nu dezvoltă această tulburare hematologică, în timp ce altele fără factori de risc cunoscuţi o pot dezvolta.
Simptomele sunt urticarie roşie, mâncărimi, diaree, dureri abdominale, leşin, insuficienţă respiratorie, iritabilitatea şi incapacitatea de a se concentra.
Biopsia este singura metodă sigură de a stabili un diagnostic ferm al acestei afecţiuni. Pentru diagnosticarea mastocitozei este nevoie de o echipă multidisciplinară de medici - hematolog, dermatolog, alergolog şi anatomo-patolog. Acesta din urmă este cel care confirmă diagnosticul.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰