Românii, campioni la dărâmat ilegal ziduri din apartamente
Să dărâmi ziduri în apartament a devenit un sport naţional periculos! Mii de proprietari îşi modifică ilegal locuinţele, fără avize şi fără expertiza unui specialist. Pericolul e uriaş, fiindcă un singur stâlp de rezistenţă demolat poate afecta un bloc întreg.
Să dărâmi ziduri în apartament a devenit un sport naţional periculos! Mii de proprietari îşi modifică ilegal locuinţele, fără avize şi fără expertiza unui specialist. Pericolul e uriaş, fiindcă un singur stâlp de rezistenţă demolat poate afecta un bloc întreg. Puţini ştiu însă riscul la care se expun atunci când decid să îşi transforme locuinţele.
Senini, proprietarii acestui apartament din Bucureşti recunosc: şi-au dărâmat ziduri în locuinţă pentru că aşa e moda. N-au cerut însă şi avizele pentru modificări.
"Partea aia au dărmat-o şi au făcut din două camere una. Păi şi îţi dă uşor negaţie din aia de la primărie? Păi nu trebuie. Dacă ai perete de BCA, se poate", este modul în care decurge o conversaţie.
Greşit, spun autorităţile.
- Femeie găsită moartă în casă, în Iaşi. Vecinii au sunat la 112 după ce au simţit un miros suspect
- Femeie, găsită moartă într-un apartament din Iaşi, după ce pompierii au dărâmat ușa
- Un bărbat din Sibiu, recidivist, a pus un anunţ fals că îşi închiriază apartamentul. Ce sume le cerea victimelor
- Majorarea impozitului pe locuinţe din 2026. Cât va plăti un proprietar din Capitală pentru un apartament de...
- Şi-au cumpărat apartamente într-un bloc care s-a "blocat" la 50%. Constructorul le-a propus să le predea fără...
Solicitări prin care proprietarii trebuie să demonstreze că structura de rezistenţă a imobilului nu este afectată de schimbările pe care vor să le facă în locuinţă.
Sunt zidurile de care va depinde siguranţa a sute de oameni.
Puţini cer însă o expertiză înainte de a demola.
Chiar şi câteva luni poate dura obţinerea actelor. Pentru o singură modificare în locuinţă aveţi nevoie de un certificat de urbanism, de avize şi acorduri de la furnizorii de utilităţi şi de la autorităţile descentralizate ale statului, de proiectele de arhitectură şi instalaţii, şi expertiză tehnică- documente în urma cărora primăria vă poate emite autorizaţia de construcţie.
Întregul proces poate costa între 2.000 şi 2.500 de euro.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰