Antena Meniu Search
x

De ce să optăm pentru o gradiniță și școală particulară?

Cu toții suntem de acord că sistemul de învățamânt de stat este unul neperformant, neadaptat și suparaaglomerat. Copiii nu primesc niciodată atenția și interesul de care au nevoie pentru formarea lor timpurie.

De ce educație au parte cei mici la Grădinița Teddybär din sectorul 1
Beneficiile unei grădiniţe şi şcoli particulare

Cu toții suntem de acord că sistemul de învățamânt de stat este unul neperformant, neadaptat și suparaaglomerat. Copiii nu primesc niciodată atenția și interesul de care au nevoie pentru formarea lor timpurie. Cât despre educație diferențiată, care să țină seama de înclinațiile și telentele celor mici, care să-i ajute în descoperirea și dezvoltarea abilităților personale, nici nu mai încape vorba.

Orice părinte responsabil și cu grijă pentru educația copilului său știe că primii 5 – 7 ani de viață sunt definitorii pentru formarea gândirii și aptitudinilor celor mici. Toate aceste achiziții se vor păstra și se vor dezvolta pe întrega perioadă a formării sale ulterioare. Iar cunoștințele de scriere și citire dobandite în clasele primare vor fi extrem de importante pentru felul în care copilul se va adapta la școală și va face față întegii sale evoluții educaționale.

Dacă nu avem grijă să plantăm cât mai multe semnițe în acest pamânt fertil și avid de cunoaștere, mai târziu ne va fi foarte greu să culegem roadele unor recolte pe care nu le-am semănat la timp. Orice sămânța trebuie plantată în condiții optime, altfel planta nu crește suficient, se veștejește și nu mai dă niciodată fructul dorit.

Pornind de la aceste idei, Teddybär - gradinita si scoala particulara sector 1 – se dorește o alterntivă educațională, care să țină seama de înclinațiile înnăscute ale copiilor, de nevoile lor educaționale, conforme vârstei și de cerințele societății în care trăim. Sloganul "Desăvârșim cei 7 ani de acasă" este grăitor pentru intențiile și direcția dorită în educarea și formarea celor mici.

În comparație cu sistemul școlar de stat, această instituție școlară particulară pune accentul pe crearea unei atmosfere de educație și de învățare bazată pe curiozitate, spontaneitate și gândire liberă. Micuții vor beneficia de săli de clasă adaptate, cu suficient spațiu de recreere și de joacă, de educatori și învățători cu experiență. Toate metodele pedagogice folosite sunt moderne și conforme nevoilor actuale de instruire ale celor mici.

De ce educație au parte cei mici la Grădinița Teddybär din sectorul 1?

Misiunea educativă a acestei grădinițe partiulare este aceea de a crea copii isteți, curioși și adaptați cerințelor societății în care trăim. Aceasta se realizează prin introducerea unor noi modalităti de forme, instruire şi educare, coerente și integrate într-o viziune unitară.

Principalul deziderat de la care a pornit echipa managerială a grădiniţei a fost acela de a oferi copiilor de vîrstă preșcolară o îngrijire ireproşabilă și bazele unei gândiri libere, creative și interogative. Fundamentul educaţiei şi îngrijirii în Grădiniţa Teddybär este reprezentat de acordarea unei atenţii deosebite fiecărui copil, fără excepţie.

Educaţia furnizată în grădiniţă ţinteşte către:

  • dobandirea unor cunoștințe utile

  • descoperirea și încurajarea aptitudinilor personale

  • familiarizarea cu mijloace moderne de formare și informare

  • o alimenție și o îngrijire fizică atentă

  • devoltarea capacității de a comunica și a interacționa mai bine cu ceilalți copii

  • o dezvoltare emoțională armonioasă

  • creșterea stimei de sine

  • respectul fată de mediu înconjurător și față de ceilalți

  • dezvoltarea inteligențelor multiple

  • monitorizarea permanentă a rezultatelor și a evoluției celor mici.

De ce educație au parte cei mici la Școala primară Teddybär din sectorul 1?Școala Teddybär își dorește să fie o alternativă modernă și eficientă la sistemul de învățământ se stat, învechit și neadaptat. Însă părinții nu trebuie să își facă griji, deoarece programa școlară îmbină cu succes atât cerințele Curriculum-ului Național aprobat de MECTS ( Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului), cât și o serie de metode și principii proprii de formare și de instruire a elevilor.

Sistemul educațional al școlii pune accent pe învățarea intensivă a limbilor străine și pe dezvoltarea unei gândiri cât mai libere. Profesori cu experimentă, dedicați îi vor ajuta mereu pe copii să se adapteze și să își valorifice potențialul. Întrebările și comunicarea dezinvoltă vor fi încurajate și respectate întotdeauna.

Educația furnizată de acest sistem educațional urmărește:

  • Siguranță pentru toții elevii, pe toată perioada programului școlar, din prima clipa în care intră pe poarta școlii și până în momentul în care sunt preluați de către părinți.

  • Pregătire diversificată și performantă, atât la materiile din programa școlară, cât și pentru alte discipline sau concursuri școlare.

  • Învățare intensivă a unei limbi străine, fie limba germană, fie limba engleză.

  • Colectivități scolare mai mici, cu maximum 15 elevi în clasă, pentru ca fiecare elev să reușească să primească suficientă atenție și sprijin în dobândirea cunoștințelor necesare.

  • Participarea la cât mai multe activități instructiv-recreative, precum desen, sport, muzică etc.

  • Educație personalizată, care să ajute fiecare elev să fie atent, motivat și eficient.

De ce să alegeți Gradinița și Școala Gimnazială TeddyBar ?

Doar aici copiii pot avea parte de o experiență de învățare deosebită, centrată pe formarea gandirii libere, încurajarea întrebărilor și a creativității și pe o cât mai bună adaptare la cerințele societății în care trăim.

Pentru a asigura continuitate în formarea educațională, creatorii acestui sistem alternativ au realizat grupe și clase care includ toate formele de învățământ preșcolar și școlar de vârstă mică. Există creșă, grădiniță, școală primară și before&after school.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest sistem educațional alternativ intrați pe site-ul Teddybar.ro sau sunați la numărul de telefon din contact!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » De ce să optăm pentru o gradiniță și școală particulară?