Antena Meniu Search
x
LIVE

Zeci de delfini mor în fiecare an în plasele braconierilor

Zeci de delfini mor în fiecare an în plasele braconierilor. Două exemplare au fost găsite chiar în aceste zile pe plajele din Corbu şi 23 August. Braconierii le-au tăiat cozile, apoi au aruncat delfinii în mare, cu o cruzime şocantă.

De Redactia Observator la 06.05.2019, 22:29
Vezi și

Zeci de delfini mor în fiecare an în plasele braconierilor. Două exemplare au fost găsite chiar în aceste zile pe plajele din Corbu şi 23 August. Braconierii le-au tăiat cozile, apoi au aruncat delfinii în mare, cu o cruzime şocantă. Pescuitul ilegal, dar şi plasele vechi abandonate la întâmplare în larg sunt adevărate capcane pentru mamiferele marine. Ecologiştii le cer autorităţilor măsuri urgente. Numărul delfinilor din Marea Neagră a scăzut alarmant, în ultimii ani.

Costin Timofte, biolog: Sunt urme de ceva artificial, urme de plase de pescuit. Există fix pe burtă o plagă deschisă, clar a fost şi un cuţit acolo

Delfinii descoperiţi la ţărm, prinşi în plasele braconierilor de calcan

Cei doi delfini descoperiţi la ţărm s-ar fi prins în plasele celor care pescuiesc ilegal calcan. Ca să nu le rupă năvoadele, pescarii le-ar fi tăiat cozile şi au aruncat apoi animalele mutilate în mare.

Actul de o cruzime fără margini i-a făcut pe ecologişti să sesizeze Garda de Costă şi Agenţia Naţională de Pescuit. 

Mihaela Cândea, director ONG pentru protecţia mediului marin: Pescarii nu raportează aceste capturi accidentale, deşi iată că există. Ultimii delfini pe care i-am găsit aveau codala secţionată, un indicator foarte clar că s-au prins în plasele pescarilor

În fiecare an, zeci de delfini eşuează pe litoralul românesc. O treime din ei cad în plasele pescarilor şi ajung morţi la mal.

44 de delfini din Marea Neagră au murit în ultimele 10 luni

Anul trecut, în doar şase luni, 34 de delfini au murit în perioada de prohibiţie. În primele patru luni din anul acesta au mai dispărut 10. De vină ar fi şi braconierii din ţările vecine. 

Sorin Mănăilă, preşedintele unei Asociaţii a Pescarilor: Există plase abandonate în mare, de foarte mulţi ani, în special de pescarii turci care braconează la noi numai calcanul 

Dacă în anii 50, în Marea Neagră, trăiau aproape un milion de delfini, acum numărul lor s-a înjumătăţit. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Zeci de delfini mor în fiecare an în plasele braconierilor