Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Dependentii retelelor de socializare

A venit momentul sa recunoastem adevarul! Traim pe Facebook. Bine, poate nu voi, dar in mod sigur cunoasteti pe cineva pentru care apocalipsa vine de fiecare data cand pica NET-ul

Vezi și

Ne place sa vorbim despre noi. Ne place sa ne laudam cu ce avem, cu ce nu avem, cu locurile in care am fost, cu oamenii pe care i-am cunoscut. Important este sa avem pe cineva care sa ne asculte. Iar in mediul virtual, fie ca vor, fie ca nu, toti prietenii vor afla ce ai de spus.

“Pe Facebook postez starile mele de calatorie si unde sunt. Ma simt, oarecum, bine. Am fost la un concert, am postat ca sa vada si ceilati ca am fost la concert. Te simti bine”, a marturisit un utilizator.

Exista oameni care se simt bine sa vorbeasca despre viata lor pe internet, dar mai exista o multime tacuta. Nu-si pun poze la profil, nu posteaza nimic despre viata lor, dar sunt dependenti de viata altora. Isi pierd ore in sir navigand pe profilurile prietenilor sau ale necunoscutilor. “Nu prea scriu. Ma uit la ceilalti ce scriu, daca posteaza, o melodie. E OK, dar sa-ti postezi stari sau unde esti, poze din concediu, nu mi se pare OK”, spune un alt om.

Pentru un artist, Facebook-ul e precum un fan club pe care-l poti controla. Pentru Delia, este cel mai bun mod prin care poate interactiona cu fanii ei. Nu stie ce ar fi in stare sa faca daca ar ramane fara internet.

Creaza dependenta 100%. Mi-am dat seama de asta in momentul in care una dintre paginile de Facebook mi-a cazut si am simtit ca ceva, din doza mea zilnica, de rutina, lipseste. Mi-am zis ca nu putem exista fara Facebook. In cazul meu sau in cazul unei persoane cunoscute, esti la curent cu ce parere au oamenii, critici, incurajari”, a spus artista.

Mai o injuratura, mai o lauda, mai o poza si uite asa au trecut doua ore din viata Deliei, pe internet. ”Minimum de doua ori pe zi si e foarte important ca scriu eu. Am orele mele de postat si stiu care sunt bune si care nu: dimineata, intre orele noua si 11, e bine sa fii on-line pentru ca toata lumea se pregateste de activitate, iar o ora foarte buna este seara, dupa ce se termina stirile”, a mai spus vedeta.

Cercetatorii americani ii linistesc pe cei care se cred "dependeti" de internet. Traim intr-o era in care internetul face parte din viata noastra. Iar placerea de a vorbi despre tine este asociata cu cea de a manca sau de a face sex. Explicatia este simpla. Creierul este stimulat biochimic, la fel ca in timpul mesei sau in timpul partidei de sex. “Avem nevoie sa nu ne simtim siunguri si avem nevoie de socializare cu orice pret, iar mediul virtual ne poate oferi aceasta solutie”, a spus un medic.

Daca totul ar fi perfect pe internet, ne-am muta cu totii acolo. Insa mediul online vine cu o mare si periculoasa capcana. “Ar putea sa fie un simptom ingrijorator pentru ca asta ar putea sa atraga atentia ca nu mai avem relatii autentice, nu mai avem prieteni sau nu alocam intalnirilor directe foarte mult timp", a mai spus medicul.

Generatia internetului evolueaza cu viteze de pana la 100 de mega pe secunda. Cu greu mai poate fi prinsa din urma de oamenii mai in varsta. Totusi, incearca. “Mai intru cate o data pe internet. Da, mai intru pe Google. Noi, astia mai batrani, nu prea suntem cu internetul”, a spus reprezentantul altei generatii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Dependentii retelelor de socializare