Antena Meniu Search
x

Depozitele de alimente din Capitală, focar de infecţii

Carne ţinută în lăzi, mezeluri ţinute pe jos, comercianţi care fumează lângă marfă şi vânzători dispuşi să încalce legea. Le găseşti pe toate în depozitele de alimente din Capitală. Atât de des, încât au intrat în normalitate pentru cei care cumpără de acolo.

Vezi și

Ora 10.00. Într-un depozit alimentar din vestul Capitalei, zeci de oameni trec printre standurile comercianţilor. Sunt dornici să cumpere ouă, brânză, pulpe de pui sau curcan, mezeluri sau măsline de import.

Ignoră până şi mirosul puternic de carne stricată, care se simte încă de la întrarea în depozit.Nu-i deranjează nici măcar vânzătorii care fumează lângă marfă.

La o tarabă cu mezeluri, produsele stau aranjate în lăzi sau pe mese acoperite cu muşama. De vitrine frigorifice nici nu se pune problema. Vânzătoarea îşi serveşte clienţii fără mănuşi, dar nimeni observă.

Clienta pleacă însă fără să primească bon. Aşa se vând, în fiecare zi, tone de carne şi preparate din carne. Iar dacă întrebi comercianţii de calitatea mărfii, devin ironici. Şi lor le este greu s-o recomande clienţilor.

Un alt comerciant, aceeaşi marfă ţinută în condiţii mizere. Carnea de porc, necongelată, este expusă tot pe masă. Gama e largă: de la rasol şi carne tocată de vită, până la pulpe şi piept de curcan.

Raspundul este afirmativ, aşa că trecem la prezentarea mărfii. Totul este de cea mai bună calitate, ne garantează doamna. Aceeaşi garanţie de calitate o primim şi la un alt depozit, de data aceasta din Voluntari. Marfa e adusa în 90% din cazuri de peste hotare.

Dar ajunsă în România este ţinută tot în lăzi sau în saci, pe podea. Pentru preţuri mai mici cu câţiva lei, sute de bucureşteni îşi riscă zilnic sănătatea.

Mai mult, autorităţile spun că unele depozite funcţionează ilegal, fără autorizaţii şi fără aviz sanitar veterinar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Depozitele de alimente din Capitală, focar de infecţii