Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Deşeurile de Crăciun, la reciclat. Soluţiile prin care protejăm mediul înconjurător chiar şi de sărbători

E perioada în care deschidem darurile de sub brad și le oferim bucurii celor dragi. Dar e și un prilej să ne gândim la gesturi mici pe care le putem face, pentru a proteja mediul înconjurător. Din păcate, aruncăm foarte multe dintre produsele cumpărate în această perioadă. Există insă solutii ca sa ne bucurăm de sărbătorile de iarnă într-un mod cât mai sustenabil.

de Redactia Observator

la 23.12.2021 , 22:07

Cel mai important deşeu din aceasta perioadă e bradul. Putem cumpăra un pom de Crăciun la ghiveci, pe care să-l plantăm apoi. Sau împodobim un brad artificial, pe care îl vom folosi şi în anii viitori. Bateriile de la instalaţiile de iluminat sunt adunate în punctele de colectare în magazinele mari. La fel putem proceda şi cu hârtiile de la ambalajele pentru cadouri. 

Anda Sebesi, Asociaţia CSR Nest: Tot ceea ce înseamnă deşeuri generate în urma întâlnirilor cu prietenii sau petrecerilor de Crăciun, anul nou sunt in principal deseuri din sticla, pastic, hârtie trebuie colectate separat intr un sac si apoi duse la pubela de fractie uscata.

Protejarea mediului înconjurător, importantă chiar şi de sărbători

Vezi și

Cu un comportament responsabil, putem avea grijă de natură. Toate obiectele pot ajunge la reciclare, în loc să polueze mediul. Puteți afla mai multe din Ghidul de colectare separată a deșeurilor, publicat de Asociația CSR Nest anul acesta, într-o versiune actualizată, pe www.azipentrumaine.ro. Un program ajuns deja la a treia ediţie.

Anda Sebesi, Asociaţia CSR Nest:  Avem componenta de educare privind un comportament responsabil fata de mediul inconjurator prin colectarea separata a deseurilor in vederea reciclarii. A doua directie este facilitarea accesului la infrastructura de colectare.

În cadrul programului, s-au colectat separat 160 de tone de deşeuri, peste jumătate de milion de oameni au fost informaţi cu privire la scopul proiectului în care au fost implicaţi peste 650 de voluntari.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Deşeurile de Crăciun, la reciclat. Soluţiile prin care protejăm mediul înconjurător chiar şi de sărbători