Antena Meniu Search
x

Video Deşi ar trebui să fie gata în doi ani, podul de la Brăila are autorizaţii de construcţie doar pentru şapte kilometri

Nu e drumul, ba e drumul! Vrem să facem, dar ne încurcă hârtiile. Sau deciziile luate pe genunchi. După ce s-a anunţat că podul de la Brăila intră în conservare pentru că nu erau drumuri de acces, acum pare că se mişcă ceva. Nu suficient totuşi. Există autorizaţii de construcţie doar pentru şapte din cei 20 de kilometri necesari.

de Redactia Observator

la 07.03.2021, 14:32

Vezi și
  • A fost emisă autorizația de construire pentru primii 7 km din drumul de legătură cu Podul de la Brăila

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Spun de acum, ca să nu apară ştirea atunci, va rămâne podul frumos, nou, al treilea ca lungime din Europa, în 2023 parcă, muzeu.

Câteva săptămâni mai târziu începe să se vadă luminiţa de la capătul...podului. Primii kilometri de drum de acces se pot construi. 

''Vestea bună pe care o așteptam pentru Podul de la Brăila: tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii 7 kilometri din drumurile de legătură.''

''Aici o să fie o bretea de acces către sensul giratoriu pe care se poate urca pe rampa de acces către pod.''

Podul ar trebui finalizat spre sfârşitul anului 2023

Construcția drumurilor de acces trebuia să înceapă odată cu podul. Doar că nici acum nu e totul în regulă. 

Iulian Francisk, preşedinte CJ Brăila: Mai trebuie făcute exproprieri. Mai trebuie un mic tronson și încă un aspect foarte important, mai trebuie făcută o defrișare aici pe malul brăilean. 

Dacă drumurile stau pe loc, podul se tot înalţă. Picioarele au fost ridicate, la fel şi 3 dintre cele 4 grinzi de rigidizare, două pe un mal, una pe celălalt. 

Viorel Eșanu, inginer constructor: Urmând ca astăzi, cel târziu mâine să înceapă și ridicarea celei de-a doua. Și blocul de ancoraj fiind la penultima fază de execuție, faza 10 cum o numim noi. 

Podul ar trebui finalizat undeva spre sfârşitul anului 2023. Cât va mai dura până vor fi şi drumuri de acces nu poate spune nimeni deocamdată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Deşi ar trebui să fie gata în doi ani, podul de la Brăila are autorizaţii de construcţie doar pentru şapte kilometri