Detoxifierea după ureche e periculoasă
După atâtea sarmale şi cârnaţi, în ianuarie toată lumea trece pe legume şi fructe. Detoxifierea organismului e binevenită, dar nu după ureche.
Multe dintre alimentele pe care le consumăm ca să fim mai sănătoşi intră în conflict cu medicamentele pe care le luăm.
De exemplu cu tratamentul pentru o banală răceală sau cu medicamentele pentru inimă. Iar cine nu ştie cum să le asocieze, riscă să se simtă mult mai rău decât înainte de a începe cura.
Foarte multe fructe, legume verzi, care sunt bogate în vitamina k, pot duce la agravarea riscului de hemoragie.
Iar lista alimentelor care intră în conflict cu medicamentele e lungă. Şi, cum după sărbători mulţi vor să mănânce mai uşor, se confundă aproape cu lista de cumpărături.
Produsele bogate în calciu, lactatele care interactionează şi inhibă acţiunea unor antibiotice, în special a tetraciclinei.
Brânzeturile fermentate care conţin anumiţi compuşi care pot interfera cu antidepresivele pot duce la apariţia unor crize de hipertensiune.
La fel de multă atenţie trebuie să avem şi la suplimentele alimentare, folosite în curele de detoxifiere. Medicii spun că uleiul de peşte, care conţine omega 3, asociat cu anticoagulantele creşte riscul de hipertensiune, iar suplimentele cu spirulină pot declanşa o criză de gută la pacienţii care au deja o predispoziţie şi au mâncat multă carne de sărbători.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰