Dezastru ecologic în bălțile din nordul Capitalei. Tone de pești morți, scoase din apă
Poluarea bălţilor din nord-estul Capitalei atinge proporţiile unui dezastru ecologic. Apele au scos pe maluri tone de peşti morţi. Administratorii bazinelor piscicole vorbesc despre trei surse uriaşe de poluare.
Poluarea bălţilor din nord-estul Capitalei atinge proporţiile unui dezastru ecologic. Apele au scos pe maluri tone de peşti morţi. Administratorii bazinelor piscicole vorbesc despre trei surse uriaşe de poluare. Un complex rezidenţial, aeroportul Otopeni şi apele menajere care ajung în Lacul Pasărea. Ministerul Apelor a indicat o depăşire a limitelor admise la câţiva indicatori, în probele luate din apropierea pistelor de avioane.
De pe terenul unul complex rezidenţial de locuinţe, apele menajere ajung într-un canal care comunică cu bazinele pişcicole din nord-estul Capitalei. Administratorul unuia dintre ele a cheamat azi poliţia. Vorbeşte despre un adevărat dezastru ecologic pe râul Pasărea. În fiecare zi găseşte pe mal peşti morţi.
Într-o plângere trimisă Ministerului Mediului, administratorul bazei piscicole din Ştefăneşti scrie că în bălţi ajung ape toxice din trei surse.
- O copilă de 8 ani din Bălţi a murit sub privirile mamei sale, după ce un şofer băut a ignorat culoarea roşie a...
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
Un complex rezidenţial care ar deversa neautorizat apă menajeră în lacul Valea Pasărea. Aeroportul Internaţional Otopeni, care ar fi evacuat soluţii folosite la degivrarea avioanelor. Şi apele reziduale neepurate care provin din localităţile Otopeni, Tunari şi Ştefăneşti.
Substanțe toxice în apă
Într-un răspuns trimis redacţiei Observator, Ministerul precizează că, la gura de evacuare a apelor pluviale a Aeroportului Otopeni, apa are o culoare albicioasă şi miroase puternic. Trei indicatori ai calităţii au depăşit limita admisă. În acelaşi timp, mai multe probe au fost trimise la câteva laboratoare acreditate pentru identificarea altor substanţe toxice.
Într-un comunicat de presă, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti precizează că aşteaptă analizele finale de la Apele Române şi abia apoi va oferi un punct de vedere.
Am încercat să obţinem o reacţie şi de la administratorul Complexului rezidenţial, pe care autorităţile l-au avertizat că orice evacuare de ape neepurate este ilegală, dar a evitat dialogul.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰