Antena Meniu Search
x

Video Dezastru ecologic sub privirile autorităților din Gorj: Jiul se umple de gunoaie

Jiul a rupt malurile şi curge acum la un metru distanţă de fosta groapă de gunoi din Târgu Jiu. Deja deşeurile au început să cadă în apă şi sunt duse în aval. La prima viitură, spun specialiştii, am putea avea un dezastru ecologic. Autorităţile au un proiect de consolidare a malurilor. Dar mai lipsesc nişte avize. Cel mai devreme, lucrările ar putea începe la jumătatea lunii martie.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 20.02.2021, 09:09

Vezi și

Deja eroziunea a ajuns la nivelul gunoaielor. Oare nu se întreabă nimeni unde ajung aceste gunoaie. Apă frumoasă, colorată, colmatată cu mizerii industriale.

Se întâmplă la fosta groapă de gunoi care a deservit cândva oraşul Târgu Jiu. 

După viiturile de anul trecut, Jiul a mâncat continuu din maluri. Apa a săpat atât de mult încât a ajuns să dezgroape gunoaiele. Iar acum deja deșeurile au început să cadă direct în râu.

Apa a luat deja aproape un hectar din gunoaiele îngropate în zonă.

Un dezastru ecologic

Claudiu Fiu, Asociația Pescarilor Gorj: "Este un dezastru ecologic. Dispare resursa acvatică, dispare fauna, dispare chiar flora. După cum vedeți, acest peisaj sterp, de pietriș. Altădată era vegetație, erau copaci..."

Încă de anul trecut, Guvernul a alocat din fondul de rezervă 7 milioane de lei pentru ca malul să fie pus în siguranță și gunoiul sigilat. Lucrările s-au încurcat în avize și deși licitația a fost câștigată, firma nu poate face încă nimic.

Lucrări abia în primăvară

Gheorghe Sanda, Garda de Mediu: "Situația este puțin blocată la entitățile avizatoare ale acestui proiect".

Marcel Romanescu, primar: "Am primit aceste sume, însă de multe ori legislația nu ne permite să acționăm în consecință foarte repede și să respectăm toate etapele".

Municipalitatea promite să demareze lucrările abia în primăvară. 

O situaţie similară a avut loc la finalul anului trecut la fosta rampă de gunoi a Ploieştiului, unde râul Teleajen, umflat de ploaie, a început să sape în dig. Şi aici, autorităţile caută în continuare soluţii pentru a preveni o poluare masivă.

Citeşte şi: Alertă de poluare pe râul Someş, la graniţa cu Ungaria: Apele s-au colorat în roşu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Dezastru ecologic sub privirile autorităților din Gorj: Jiul se umple de gunoaie