Antena Meniu Search
x

Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, dezvăluiri despre trecutul său și sfaturile primite înainte de alegeri

Una dintre cele mai mari surprize ale alegerilor locale a fost alegerea lui Dominic Fritz la Primăria Timişoarei. Născut în Germania, candidatul USR-PLUS spune că s-a îndrăgostit de Timişoara în 2003, prima dată când a ajuns în România. A învăţat limba română de la orfanii din casa de copii, unde făcea voluntariat. Şi-a continuat studiile şi şi-a făcut o carieră în afara României, dar a continuat să se întoarcă acasă până când nu a mai plecat. Acum, are planuri mari pentru Timişoara.

de Redactia Observator

la 29.09.2020, 21:55

Vezi și
  • Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, are 37 de ani.
  • Dominic Fritz s-a născut în Germania.

Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei: Ăsta sunt eu la 19 ani, câteva luni după ce am ajuns la o casă de copii, şi e fain că eu încă ţin legătura cu copiii ăştia, ei m-au învăţat româna atunci şi câteva înjurături.

Sunt 17 ani de atunci şi Dominic Fritz nu mai este voluntarul care s-a îndrăgostit iremediabil de Timişoara, ci este primarul ales al oraşului de pe Bega. Dacă româna colocvială a prins-o de la copiii din orfelinat, gramatica a stăpânit-o cu ajutorul doamnei Doina, bibliotecara Mănăstirii Salvatorienilor, unde făcea voluntariat. Îşi nota într-un caiet tot ce nu înţelegea şi de două ori pe săptămână mergea la ea cu notiţele.

Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei: Știu o propoziţie care m-a mirat şi supărat când am aflat ce înseamnă: ce să faci, n-ai ce să faci. Poate a fost şi prima mea confruntare cu o anumită mentalitate care cred că nu-i mereu sănătoasă.

O mentalitate diferită de societatea în care s-a născut şi în care a copilărit. 16 ani, lumea lui a fost satul în care s-a născut. Un cătun aşezat la poalele Munţilor Pădurea Neagră. 

Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei: Aici e biserica în spate, e în faţa casei mele, eu în haina tradiţională din sat care seamănă cu hainele tradiţionale din Banat.

Acum este la 1600 de kilometri distanţă de ei. Chiar dacă familia nu-i înţelege pasiunea pentru politică, îl sprijină necondiţionat. La fel şi logodnica lui. 

Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei: Mama mea întotdeauna îmi spune şi mi-a spus şi în noaptea în care am câştigat: Dominic să nu uiţi să fii om! Logodnica mea îmi spune să beau multă apă.

Când nu este în birou sau pe teren, poate fi găsit la Filarmonică. 

Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei: Sunt muzician, cânt, am pian acasă, sunt şi dirijor. Abia aştept primul concert cu un primar dirijor.

Cei zece ani în care a condus cabinetul fostului președinte al Germaniei, Horst Köhler, au fost cei care au determinat cursul carierei sale în administraţie. Simte însă că şi-a găsit cu adevărat locul în Timişoara. 

Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei: Valorile Timişoarei rezonează cu valorile mele. Faptul că Timişoara e un oraş multicultural, are un spirit revoluţionar, inovator, nu îi e frică să inventeze, nu aşteptăm să ne spună Bucureștiul ce să facem, mergem înainte, suntem pioneri.

Iar timişorenii simt la fel. A câştigat Primăria cu peste 50 la sută din voturi, la 20 de procente distanţă de contracandidat. Iar în noaptea în care a câştigat, oamenii au ieşit în stradă de bucurie. 

În mandatul său, Dominic Fritz vrea să facă din Timişoara un oraş mai verde, cu un transport în comun funcţional. Promite că va construi un nou spital judeţean, un stadion şi o centură ocolitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, dezvăluiri despre trecutul său și sfaturile primite înainte de alegeri