Antena Meniu Search
x

Directoarea liceului Dimitrie Bolintineanu a primit mandat de arestare preventiva

Costica Varzaru, directoarea liceului Dimitrie Bolintineanu, a primit, aseara, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile

Vezi și

Ea a recunoscut ca a luat bani de la elevi, dar nu si ca urma sa-i foloseasca in interes propriu. Directoarea a spus ca este vorba despre un obicei si ca banii adunati erau pentru protocol. Fostii absolventi spun, insa, altceva. Femeia ar fi strans si cate 600 de euro de persoana, iar in schimb a promis rezolvarea subiectelor.

Reporterii Observator au intrat in pielea elevilor de la Bolintineanu si, cu o camera ascunsa, au inregistrat declatiile secretarelor care ii sfatuiau pe elevi sa nu depuna plangeri la politie. “Declaratia acesteia este in concordanta cu probele din dosar, dar nu pot spune ca a recunoscut intru totul savarsirea faptei. A incercat sa ajute elevii sa aiba un examen cat mai usor, dar nu pentru a-si insusi niste bani sau bunuri. Evident ca sunt si altii implicati, dar fiind director ea a picat”, a declarat George Moloman, avocatul Costicai Varzaru.

Soarta acesteia a fost decisa dupa zeci de minute de audieri. Inainte de miezul noptii, procurorii au hotarat ca femeia sa ramana in arest preventiv petnru urmatoarele 29 de zile. Acuzatia - a primit spaga pentru examenul de Bacalaureat. “Este un obicei, din pacate, se strang bani pentru protocol, dar aici s-a stabilit ca sume mult prea mare, raportat la obicei. Dansa a actionat nu ca sa si insuseasca banii, ci petnru elevi, pentru liceu, pentru prestigiul liceului”, a mai spus avocatul.

“Nu discutati la telefon! Telefoanele toate, si fixul si mobilul, sunt ascultate”, a spus secretara de la liceu. “Profesorii, pur si simplu, veneau cu subiectele gata rezolvate. Subiectele erau rezolvate in asa fel incat sa iei un sapte - opt maximum”, a povestit Andrei, un fost absolvent.

Mai mult, in mijlocul unui scandal fara precedent, secretarele de la liceul Bolintineanu incearca sa-i linisteasca pe elevi. Pe acei elevi care au dat bani profesorilor, pentru a lua Bacalaureatul. “Ei v-au intins o mana! Nu muscati mana pe care v-au intins-o”. Cu alte cuvinte, ar fi incercat sa le faca un bine elevilor. Nici vorba de interesul lor financiar.

Cel putin 15 la suta dintre cei 260 absolventi, de la Liceul Bolintineanu, aveau intelegere cu directoarea, spun surse din ancheta. Fiecare ar fi platit intre 300 si 600 de euro. Directoarea Costica Varzaru le spunea liceenilor ca face si discounturi. Astfel, ar fi ajuns sa stranga de la elevi cel putin 15.000 de euro, cred anchetatorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Directoarea liceului Dimitrie Bolintineanu a primit mandat de arestare preventiva